ترجمه و روانسنجی مقیاس های پیشگیرانه عفونتهای قابلانتقال از راه جنسی در زنان
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 18، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-18-2_006
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به اهمیت ارزیابی پیشگیری از عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در گروه آسیبپذیر زنان این مطالعه با هدف ترجمه و ارزیابی روایی و پایایی مقیاس های پیشگیرانه عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان برای اولین بار در ایران طراحی گردید.
مواد و روش کار: ابتدا نسخه فارسی چهار مقیاس پیشگیری از عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان با روش ترجمه و باز ترجمه تهیه شد. روایی محتوای مقیاسهای پیشگیرانه عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان (دانش، آسیبپذیری درک شده، خودکارآمدی و قصد) با استفاده از اجماع متخصصان بصورت کیفی و کمی (تعیین شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا) و سپس روایی صوری آن ها بصورت کیفی و کمی (تعیین امتیاز تأثیر) مورد بررسی و تائید قرار گفت. پایایی پرسشنامه از روش آزمون-باز آزمون (محاسبه ضریب همبستگی درون طبقهای) و نیز بررسی همبستگی درونی ( محاسبه ضریب آلفا-کرونباخ) تعیین شد.
یافته ها: وفق نتایج طیف مقادیر محاسبه شده برای نسبت و شاخص روایی محتوای گویه های چهار مقیاس مورد بررسی به ترتیب (1/00- 0/56) و (1/00- 0/83) و امتیازتاثیر همه آن ها بالاتر از 1/5 بود. در بررسی پایایی طیف ضریب همبستگی درون طبقهای و ضریب آزمون آلفاکرونباخ گویه های چهار مقیاس به ترتیب(0977- 0/846) و (0/85- 0/66) محاسبه شد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج روانسنجی در این مطالعه نشان داد نسخه فارسی چهار مقیاس پیشگیری از عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان، از روایی و پایایی مطلوب برخوردار است و از آن ها میتوان به عنوان ابزاهایی مفید و کاربردی در ارزیابی دانش، آسیبپذیری درک شده، خودکارآمدی و قصد پیشگیری از عفونتهای قابلانتقال از راه جنسی در زنان استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
Translation and psychometric ، Scale ، Sexually Transmitted Infections ، female ، ترجمه و روانسنجی ، مقیاس ، عفونتهای قابلانتقال از راه جنسی
نویسندگان
سارا کاظمی
Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University (TMU), Tehran, Iran
محمود طاووسی
Iranian Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran
فاطمه زارعی
Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University (TMU), Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :