عوامل مرتبط با نیازهای اطلاعات سلامت خانواده کودکان سرطانی
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 18، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 527
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-18-2_004
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: ارزیابی مستمر نیازهای اطلاعاتی والدین و عوامل مرتبط با آن میتواند موجب افزایش کیفیت مراقبت از کودک شود. هدف از پژوهش حاضر، تعیین عوامل مرتبط با نیازهای اطلاعاتی خانواده کودکان سرطانی بود.
مواد و روش کار: پژوهش مقطعی حاضر بر روی 244 نفر از خانوادههای دارای کودکان سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدای اصفهان صورت گرفت که به صورت نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند و داوطلبانه وارد مطالعه شدند. اطلاعات توسط، پرسشنامه محقق ساخته با 48 گویه در 4 بعد (دسترسی، ارائه و تبادل اطلاعات سلامت مرتبط؛ ارائه اطلاعات در مورد سرطان توسط کادر درمان؛ امکانات و خدمات سلامت و مشاوره؛ و حمایتهای اجتماعی، اقتصادی و معنوی) و گردآوری شده و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد.
یافته ها: جنسیت والدین و سن کودک با نمره کل نیازهای اطلاعات سلامت خانواده کودکان سرطانی و بعد دوم از ابعاد چهارگانه این نیازها رابطه داشت. جنسیت والدین، سطح تحصیلات آنان، مدت تشخیص بیماری کودک، نوع سرطان وی و وجود بیمار سرطانی در خانواده درجه دو با بعد اول؛ جنسیت والدین و سطح تحصیلات آنان، محل سکونت، میزان درآمد و سن کودک بیمار از عوامل مرتبط با بعد سوم؛ و جنسیت والدین و تحصیلات آنان، میزان درآمد و سن کودک بیمار با بعد چهارم نیازهای اطلاعات سلامت خانواده کودکان مزبور ارتباط معنادار داشت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به ارتباط برخی از عوامل فردی، زمینهای و اجتماعی- اقتصادی بر نیازهای اطلاعاتی خانواده کودکان سرطانی، لازم است متولیان حوزه سلامت در راستای تأمین و رفع نیازهای اطلاعاتی مذکور به این عوامل توجه نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام کوه کن علی آبادی
School of Management and Medical Information Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
غلامرضا رجبی
Faculty of Education and Psychology, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
سعید یوسفیان
Cancer prevention Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
فیروزه زارع فراشبندی
Health Information Technology Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :