مداخلات انجامشده جهت بهبود تصویر ذهنی بدنی در بازماندگان سرطان پستان: مروری بر کارآزمایی های بالینی
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 18، شماره: 6
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 340
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-18-6_003
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: درمانهای متعدد و پیچیده در زنان مبتلابه سرطان پستان، تصویر ذهنی بدنی مبتلایان را متأثر میسازد. روشهای مختلفی برای بهبود تصویر بدنی بازماندگان سرطان پستان انجامشده است. این مطالعه باهدف مرور مداخلات انجامشده در خصوص بهبود تصویر بدنی زنان مبتلابه سرطان پستان انجامشده است.
مواد و روش کار: در این بررسی کارآزمایی های بالینی مرتبط بین سالهای ۲۰۰۹ تا 2020 در سایتهای PubMed, CINAHL, ScinceDirect, Google scholar Magiran, Wiley online library, SID, جستجو شد و پس از مطابقت با معیارهای ورود و اهداف بررسی، کیفیت مطالعات توسط دو داور مستقل با استفاده از چک لیست کانسورت ارزیابی شد.
یافته ها: در نتیجه جستجو در پایگاه داده ها، 186 مورد یافت شد و پس از بررسی از نظر شرایط ورود، 16 کارآزمایی مورد بررسی قرار گرفت. در مجموع مداخلات انجامشده در 3 حوزه شامل: روانشناختی، ورزش و فعالیت بدنی و تعداد کمی نیز در مورد سایر حوزهها بود. سهم مداخلات انجامشده با استفاده از تکنیکهای روانشناسی، ورزش و سایر موضوعات بود. کوتاهترین مداخله، 20 دقیقه در مورد یک روش کمک تصمیمگیری و طولانی ترین مداخله مربوط به درمان شناختی رفتاری (Cognitive Behavioral Therapy; CBT) مبتنی بر اینترنت به مدت 24 هفته بود.
بحث و نتیجه گیری: یافته های این بررسی به دلیل تنوع در روشهای ارزیابی تصویر ذهنی بدنی، محدود است. از آنجا که مداخلات انجامشده در حوزه روانشناسی بهصورت پراکنده و در زمینه فنون مختلف صورت گرفته و در زمینه ورزش نیز پژوهش کمی انجامشده، لذا نتیجه گیری در خصوص تأثیر مداخلات انجام شده دشوار و نیازمند بررسیهای بیشتر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهار بندانی سوسن
Public Health School, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
محمد حسین حقیقی زاده
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مرضیه عربان
Social Determinants of Health Research Center, Public Health School, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
علی منتظری
Health Metrics Research Centre, Iranian Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :