اثربخشی مدل ذهنآگاهی مبتنی بر ارتقای عملکرد ورزشی (MSPE) بر توجه، برنامهریزی و عملکرد ورزشی جودوکاران نخبه
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 438
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHPP-7-2_004
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه:در سالیان اخیر تمرکز بر فرایندها و توانمندیهای شناختی ورزشکاران مورد توجه بسیاری از روانشناسان و متخصصان علوم شناختی قرارگرفته است.
هدف: بر همین اساس هدف از مطالعۀ حاضر ارزیابی اثربخشی مدل ذهنآگاهی مبتنی بر ارتقای عملکرد توجه، برنامهریزی و عملکرد ورزشی جودوکاران نخبه بود.
روش: مطالعۀ حاضر یک کارآزمایی بالینی با پیشآزمون_ پسآزمون و پیگیری به همراه گروه کنترل بود. جامعۀ آماری این پژوهش شامل جودوکاران نخبه شهر تهران بود که تعداد ۳۰ ورزشکار به صورت نمونهگیری در دسترس با میانگین سنی ۲/۳۵±۲۴/۴۱ و سابقۀ ورزشی ۲/۳۵±۱۲/۶ انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگذاری شدند. در ادامه گروه آزمایش طی شش هفته برنامه مداخلۀ ذهنآگاهی مبتنی بر ارتقای عملکرد ورزشی را دریافت کردند. همگی ورزشکاران توسط آزمونهای استروپ پیچیده، عملکرد پیوسته، برج لندن و مقیاس عملکرد ورزشی مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور تحلیل دادهها از اندازهگیری مکرر مانووا و آنووا استفاده شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که آموزش ذهنآگاهی مبتنی بر ارتقای عملکرد ورزشی بهصورت معناداری موجب بهبود توجه پایدار، توجه انتخابی و برنامهریزی شده است (۰/۰۱>p). همچنین نتایج در مورد مقیاس عملکرد ورزشی نیز نشان داد ورزشکاران در طی دورۀ مداخله و پیگیری روند رو به رشدی را نشان دادند.
نتیجهگیری: آموزش ذهنآگاهی مبتنی بر ارتقای عملکرد ورزشی میتواند در بهبود عملکرد شناختی و ورزشی مؤثر واقع شود و بهکارگیری آن در کنار تمرینات جسمانی موجب ارتقای عملکرد ورزشی ورزشکاران خواهد شد.
کلیدواژه ها:
Judoka ، Mindfulness ، Attention ، Athletic performance ، جودوکاران ، ذهنآگاهی ، توجه ، عملکرد ورزشی
نویسندگان
میثم شاه حسینی
Master of Psychology, Department of Psychology, Semnan University, Semnan, Iran
پرویز صباحی
Assistant Professor, Department of Psychology, Semnan University, Semnan, Iran
شاهرخ مکوند حسینی
Associate Professor, Department of Psychology, Semnan University, Semnan, Iran
بهروز گل محمدی
Assistant Professor, Department of Sport Sciences, Semnan University, Semnan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :