تأثیر کربنات و کربناتزدائی بر راندمان رفع آلاینده سرب از کائولینیت کربناتدار در فرایند الکتروسینتیک با نگرش ویژه بر نتایج آزمایش پراش پرتو ایکس
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 295
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CEEJ-50-99_001
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1399
چکیده مقاله:
روش الکتروسینتیک یکی از روشهای رفع آلودگی از خاکهای آلوده به فلز سنگین است. از سوی دیگر، حضور کربنات در خاکها موجب کاهش راندمان روش الکتروسینتیک میشود. هدف این پژوهش، مطالعه تأثیر میزان کربنات و کربناتزدائی بر افزایش راندمان رفع آلاینده فلز سنگین سرب از کائولینیت کربنات دار در فرایند الکتروسینتیک میباشد. در این راستا نمونهی رسی کائولینیت حاوی 4% کربنات طبیعی انتخاب و تحت فرایند کربناتزدائی قرار گرفتهاست. سپس به منظور مطالعه نگهداشت آلاینده سرب در نمونههای کائولینیت حاوی درصدهای مختلف کربنات، آزمایش جذب بر روی نمونههای کائولینیت حاوی 4%، 2% و 0% کربنات که با غلظتهای مختلف آلاینده سرب آلوده شدند، انجام گرفت. همچنین نمونههای کائولینیت فوق با غلظت cmol/kg-soil 10 آلاینده سرب تحت فرایند رفع آلودگی به روش الکتروسینتیک قرار گرفتند. به منظور بررسی صحت نتایج رفع آلودگی و بررسی تغییرات ریزساختاری، در کلیه مراحل، آزمایش جذب اتمی (AAS) و پراش پرتو ایکس (XRD) بر روی نمونه های مورد آزمایش شده انجام گرفت. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، کاهش 4% کربنات منجر به تجمع آلاینده در قطعه نزدیک به کاتد (قطعه پنجم) و افزایش 162 درصدی بازده فرایند الکتروسینتیک شده و به لحاظ ریزساختاری نیز کاهش 32 درصدی در شدت قله نظیر کائولینیت مشاهده شده است. همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که سه عامل شامل مهاجرت آلاینده فلز سنگین به سمت قطب منفی (کاتد)، تغییرات pH و درصد رطوبت از عوامل اصلی در تعیین راندمان حذف آلاینده فلز سنگین از نمونه کائولینیت مورد مطالعه میباشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید رضا اوحدی
گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
امید رضا بهادری نژاد
دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :