سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: JR_CEEJ-50-98_008
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 9
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تولید شتابنگاشتهای برساخته برای زلزلههای تاریخی جهت ارزیابی قابلیت کاربرد در شبیهسازی آثار و تدقیق طیفهای طراحی با مطالعه موردی تبریز
چکیده مقاله:
استفاده از دادههای لرزهای یکی از نیازهای اساسی مهندسی زلزله سازهها میباشد. کاربرد تاریخچههای زمانی ثبت شده زلزلههای پیشین هر منطقه ارجحتر است. در صورت عدم وجود، زلزلههای سایر مناطق و یا تاریخچههای ساخته شده جایگزین میگردند. نظر به ضرورت تطابق مشخصات زلزلههای سایر مناطق با خصوصیات لرزهای منطقه مورد نظر، زلزلههای ساخته شده مورد توجه قرار میگیرند. در این میان نیز زلزلههای برساخته به علت عدم نیاز به طیفی از پیش تعیین شده نسبت به زلزلههای مصنوعی برتری مییابند. از این رو، در این مقاله تولید کاربردی شتابنگاشتهای برساخته برای زلزلههای تاریخی جهت شبیهسازی آثار آنها بررسی و تأثیر استفاده از این شتابنگاشتها در تدقیق طیفهای طراحی ارزیابی میشود. به این منظور، اطلاعات زلزلههای رخ داده در ایران جمعآوری، یکسانسازی و کاتالوگ مربوط تهیه میگردد. نقشه گسلهای ایران بر پایه مشخصات زلزلههای رخ داده ترسیم میشود. شتابنگاشتهای برساخته برای زلزلههای تاریخی شهر تبریز به عنوان نمونهای بارز از شهری با خطر زلزله بسیار بالا بدون دادههای دستگاهی ثبت شده مهم تولید میگردند و طیفهای طراحی بر اساس زلزلههای تاریخی برساخته به دست آمده و با طیف آئیننامه مقایسه میگردند. نتایج حاصل نشان میدهند روش این پژوهش طبق راستیآزمایی انجام یافته به کمک شتابنگاشتهای واقعی و شتابنگاشتهای برساخته سایر روشها دارای دقت لازم برای تولید کاربردی شتابنگاشتهای برساخته میباشد. مقایسه طیفهای طراحی حاصل از شتابنگاشتهای برساخته با طیفهای آئیننامهای نیز نشان میدهد طیفهای طراحی دقیقتر میشوند، طوری که به عنوان مثال برای شهر تبریز مشکل دست پایین بودن طیفهای آییننامهای برای فواصل کم و محافظهکارانه بودن آنها برای فواصل دورتر از گسل مرتفع میگردد.
کلیدواژه ها:
شتابنگاشت برساخته, زلزله تاریخی, کاتالوگ یکسانسازی شده تفکیکی, گسلهای ایران, شبیهسازی آثار زلزله, طیف طرح
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1153870/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نرج آبادی فام، پیمان و شهامت، وحید و کارگر، یوسف و زاهدی، پویا،1399،تولید شتابنگاشتهای برساخته برای زلزلههای تاریخی جهت ارزیابی قابلیت کاربرد در شبیهسازی آثار و تدقیق طیفهای طراحی با مطالعه موردی تبریز،،،،،https://civilica.com/doc/1153870
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، نرج آبادی فام، پیمان؛ وحید شهامت و یوسف کارگر و پویا زاهدی)
برای بار دوم به بعد: (1399، نرج آبادی فام؛ شهامت و کارگر و زاهدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.