سال انتشار: 1399
محل انتشار: پژوهش های جغرافیای انسانی، دوره: 52، شماره: 2
کد COI مقاله: JR_JHGR-52-2_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 9
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله عوامل مؤثر بر تخلیه اضطراری روستاهای کوهستانی در مواقع خطر سیل (مورد مطالعه: شهرستان پل دختر)
چکیده مقاله:
برای کاهش اثرهای جانی و مالی مخاطرة سیل، قابلیت تخلیة سریع و با سرعت بالا قبل یا در طی وقوع سیل برای امنیت عمومی خانوارهای روستایی بسیار مهم است. بنابراین، در پژوهش حاضر به بررسی عوامل مؤثر بر قابلیت تخلیة اضطراری روستاهای کوهستانی در مقابل خطر سیل پرداخته شد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و روش اجرای آن توصیفی- تحلیلی است. ابزار گردآوری دادهها و اطلاعات پرسشنامه و مصاحبه با مردم محلی است. جامعة آماری شامل خانوارهای روستایی در معرض خطر سیل در روستاهای شهرستان پلدختر است (5392N=). با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونهگیری سهمیهای 360 خانوار بهعنوان نمونه انتخاب شد. انتخاب 60 روستای موردمطالعه نیز بهصورت هدفمند بوده است. برای تجزیهوتحلیل دادهها و رسیدن به پرسشهای پژوهش، از آزمونهای t تکنمونهای، کایاسکوئر، و مدل لجستیک باینری استفاده شد. نتایج نشان داد از بین 35 متغیر موردنظر تحقیق، 14 متغیر بهطور قابل توجهی ارتباط معنیداری با قابلیت تخلیة اضطراری در زمان وقوع سیل در بین خانوارهای روستایی شهرستان پلدختر داشتهاند. عوامل شخصی، زیربنایی، و ساختاری- نهادی مهمترین عوامل در این زمینه بودهاند. براساس نتایج، پیشنهادهایی برای بهبود قابلیت تخلیة اضطراری برای خانوارهای روستایی در معرض وقوع خطر سیل ارائه شد. از نتایج این مطالعه میتوان برای بهبود قابلیت تخلیة اضطراری خانوارهای روستایی در معرض مخاطرة سیل در کشور و کاهش خطرهای ناشی از سیل استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
آمادگی در برابر مخاطرات, تخلیة اضطراری, سیل, شهرستان پلدختر, مدل لجستیک
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1153328/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ریاحی، وحید و طولابی نژاد، میثم و طولابی نژاد، مهرشاد،1399،عوامل مؤثر بر تخلیه اضطراری روستاهای کوهستانی در مواقع خطر سیل (مورد مطالعه: شهرستان پل دختر)،،،،،https://civilica.com/doc/1153328
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، ریاحی، وحید؛ میثم طولابی نژاد و مهرشاد طولابی نژاد)
برای بار دوم به بعد: (1399، ریاحی؛ طولابی نژاد و طولابی نژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.