مقایسه تاثیر کودهای نانو کلات روی،آهن وپتاسیم با کودهای معمولی بر عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت علوفه ای سینگل کراس 704
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 692
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT16_008
تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1399
چکیده مقاله:
به منظور مقایسه تاثیر کودهای نانوی کلات روی، آهن و پتاسیم با کودهای معمولی بر عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت علوفه ای ، این آزمایش در قالب بلوک کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات زراعی قراخیل (قائم شهر) در سال 1396به اجراء در آمد.فاکتورهای به کار برده شده -1کود نانو کلات روی -2 کودروی -3کودنانوکلات آهن -4کودآهن -5کودنانوکلات پتاسیم -6 کود پتاسیم و-7شاهد (بدون مصرف کود) می باشد. رقم موردکشت سینگل کراس 704 بوده است. صفات مورد مطالعه عبارتند از ارتفاع بوته ، ارتفاع بلال ، تعداد دانه در ردیف بلال ، تعداد ردیف دانه ، وزن تر و خشک بلال، وزن تر و خشک ساقه و وزن تر و خشک برگ، وزن علوفه تر و خشک. نتایج نشان داد که تیمار نانوکود روی با 48505 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد علوفه تر را داشته و تفاوت معنی داری با دیگر تیمارها داشته است. این صفت تحت تاثیر عامل نانو کودآهن بعد از نانو روی دارای بیشترین عملکرد علوفه تر(47823 کیلوگرم در هکتار) بوده که با تیمار نانو پتاس با 47193 کیلوگرم در هکتار تفاوت معنی داری نداشت. نانوکود روی با عملکرد علوفه خشک 12333 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد علوفه خشک را ایجاد کرد که با دیگر تیمارهای کودی تفاوت معنی داری داشت. سیستمهای نانو کود آهن و نانو کود پتاس به ترتیب با عملکردهای 11312 و 10573 کیلوگرم در هکتار در رتبه های بعدی قرار گرفته ولی تفاوت معنی داری با هم نداشتند. شاهد بدون مصرف کود با عملکرد 6293 کیلوگرم در هکتار دارای کمترین وزن خشک علوفه بود.
نویسندگان
مسعود محسنی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی ،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران،سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی ،ساری،ایران.
محمدحسین حدادی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی ،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران،سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی ،ساری،ایران.
پیمان قربانی
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر