مداخلات موثر برعلائم حیاتی بیماران

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 284

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AVAN01_284

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1399

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: علائم حیاتی یاVital Signs بهترین نشانه حیات انسان است و توسط این معیارها می توان زندگی و مرگ یک انسان را اعلام نمود.عوامل مختلفی مانند بیماری محیط های استرس زا قادرند بر علائم حیاتی تاثیر گذاشته و باعث تغیر آن شوند و این تغیرات می تواند خارج از محدوده ای نرمال آن باشد یا صرفا تغیر در عملکرد فیزیولوژیکی باشد و سبب آسیب های جبران نشدی گردد. . لذا معرفی راهکارهای موجود و ارجح برای مداخله در بهبود علائم حیاتی از ضروریات بشمار می آید. مطالعه حاضر با هدف توصیف شواهد تحقیقاتی موجود در این زمینه مداخلات موثر برعلائم حیاتی است.روش جستجو: این مطالعه از نوع مروری نظام دار است .جستجو در پایگاه های اطلاعاتی SID، Scopus، PubMed ،Google scholar ،magiran با استفاده ازکلید واژه های فارسی"مداخلات"علائم حیاتی" بیماران" ومعادل انگلیسی آن ها" " Vital Signs " Interventions " patients انجام شد . معیارهای ورود به مطالعه عبارت بود از: مقاله های تحقیقی اصیل تمام متن انگلیسی یا فارسی منتشر شده در مجلات الکترونیکی در بازه زمانی پنج ساله 2019 تا2014 در مورد موضوع موردنظر بودندنهایتا38 .0مقاله حائز شرایط ورود به مطالعه را داشتند.یافته ها: از مداخلات موثر بر علائم حیاتی ماساژ پا یا ماساژ مچ دست است که بر تعداد ضربان قلب و درصد اکسیژن خون شریانی و فشار خون سیستولیک موثر است اما در یک مطالعه بیان شده مطالعه ماساژ مچ دست بر روی فشار خون دیاستولیک و دما موثر نمی باشد. صدای سفید بر تعداد ضربان قلب موثر است اما بر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و تعداد تنفس موثر نمی باشد.همچین آوای قرآن نیز بر علائم حیاتی تاثیر گذار است. آروماتراپی با گل محمدی در کاهش تعداد ضربان قلب واسطوخودوس بر تعداد تنفس ،ضربان قلب و فشار خون موثراست همچنین سافرانال نسبت به دیازپام در کاهش فشار خون سیستولیک بهتر عمل می کند. استفاده از موسیقی درمانی و آرام سازی عضلات نیز یکی از روش در بهبود علائم حیاتی می باشد.نتیجه گیری : با توجه به یافته ها این چنین استنباط می شود که روش های مداخله ای بر علائم حیاتی تاثیر مطلوبی دارند و به علت بی خطر و ارزان بودند توصیه می شود ولی به علت انجام مطالعات اندک، نیاز به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه و مقایسه بین این روش ها توصیه می شود همچنین آموزش پرستاران در مورد استفاده از این روش ها بسیار حائز اهمیت است.

نویسندگان

امیرمحمد زارع بیدکی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.

فرحناز فرنیا

دکتری تخصصی پرستاری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد،ایران.

محیا عظیمی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.