افسردگی در بیماران دیابتی (مروری نظام مند)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 266

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AVAN01_045

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1399

چکیده مقاله:

زمینه و هدف:افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی در افراد مبتلا به دیابت است شانس ابتلا به افسردگی در بیماران دیابتی نسبت به افراد غیر دیابتی دو به یک می باشد بروز افسردگی همراه با دیابت باعث کاهش کیفیت زندگی، افزایش هزینه های درمانی، مرگ و میر، مصرف انسولین و عوارض دیابت می شود.لذا هدف از مطالعه حاضر مروری بر پژوهش های انجام گرفته در این زمینه است.مواد و روش ها:این مطالعه از نوع مروری نظام مند با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed،SID،Google scholer، با استفاده از کلیدواژه های "افسردگی""دیابت ""بیمار دیابتی "و کلیدواژه های انگلیسی "Depression", "Diabetes"و " Diabetic patient " می باشد. معیارهای ورود به مطالعه عبارت بودند از مقاله های تحقیقی اصیل تمام متن انگلیسی یا فارسی منتشر شده در مجلات الکترونیکی در بازه زمانی نه ساله ی 2010 تا 2019 در مورد موضوع مورد مطالعه بود و در نتیجه 25 مطالعه حائز شرایط ورود به مطالعه بودند.یافته ها: شیوع بالای افسردگی در بیماران دیابتی و تأثیر آن بر سیر درمان بیماری و نیز شدت بخشیدن به عوارض بیماری برای تنظیم برنامه های مربوط به پیشگیری و بهبود افسردگی سود مند می باشد. همچنین بین تمرین ورزش های هوازی واستفاده از تکنیک آرامسازی عضلانی و همچنین نقش مصرف رژیم های غذایی مبتنی بر میوه جات، سبزیجات و ماهی به جای رژیم های غذایی مبتنی بر حیوانات در کاهش شانس ابتلا به افسردگی وبروز علائم، ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین توصیه به اموزش مهارت های زندگی و مدیریت استرس میتواند نقش به سزایی در کاهش ابتلا به افسردگی داشته باشد. .در یک مطالعه بیان می کنددرمانی که مبتنی بر واقعیت و درمان پویشی -حمایتی باشند درکاهش میزان اضطراب و افسردگی نقش خواهند داشت . استفاده از زعفران و ملاتونین نیز به عنوان دو عامل تعدیل کننده از تشدید افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت می توانند موثر باشند.نتیجه گیری:باتوجه به اینکه افسردگی یکی از مشکلات شایع بیماران دیابتی می باشد ولی به دلیل انجام مطالعات اندک نیاز به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه برای یافتن راهی جهت بهبود افسردگی این بیماران توصیه میشود.

کلیدواژه ها:

افسردگی دیابت بیمار دیابتی Diabetes Depression- ، Diabetic patient

نویسندگان

عارفه خالقی دهشیری

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.

فرحناز فرنیا

دکتری تخصصی پرستاری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد،ایران.

محیا عظیمی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.