تعیین تجربی اثر کربوره کردن بر استحکام کششی، مقاومت به ضربه، خستگی و تنش پسماند نانوساختار سازی جوش سربه سر فولاد میکروآلیاژی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 392

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JWSTI-5-2_012

تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1399

چکیده مقاله:

در این مقاله، عملیات حرارتی کربوره کردن بر روی جوش حاوی نانو اکسید تیتانیوم و نانو کاربید تیتانیوم  (فولاد گرید ایکس 65 خطوط انتقال گاز) انجام شد. نتایج شارپی نشان میدهد، در نمونۀ کربوره شده حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم و نانو ذرات کاربید تیتانیوم نسبت به نمونۀ بدون عملیات حرارتی (حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم و کاربید تیتانیوم)، به ترتیب 6 و 42 درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین، استحکام نهایی نمونۀ کربوره شده حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم و کاربید تیتانیوم نسبت به نمونۀ بدون عملیات حرارتی (نانوذرات اکسید تیتانیوم و کاربید تیتانیوم) به ترتیب 20 و 28 درصد افزایشیافته است. نتایج نشان میدهد، در هردو نمونه کاربوره شده نانو آلیاژی میزان عمر خستگی افزایشیافته است. همچنین، میزان عمر خستگی در نمونۀ تمپر شده نانوذرات کاربید تیتانیوم نسبت به اکسید تیتانیوم، افزایش بیشتری داشته است. نتایج آزمون خستگی نشان می‌دهد، در نمونۀ کربوره شده حاوی نانوذرات کاربید تیتانیوم نسبت به نمونۀ کربوره شده حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم، میزان عمر خستگی (بار 150 نیوتن) به میزان 20 درصد افزایش پیدا کرده است. در این بارگذاری عمر خستگی (نمونۀ کربوره شده حاوی نانوذرات کاربید تیتانیوم نسبت به نمونۀ بدون عملیات حرارتی) 31 درصد افزایشیافته است.نتایج نشان میدهد، در هردو نمونه کربوره شده نانو آلیاژی میزان عمر خستگی افزایشیافته است نتایج آزمون کرنش سنجی سوراخ  نشان میدهد، در نمونۀ کربوره شده حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم و کاربید تیتانیوم نسبت به نمونۀ بدون عملیات حرارتی (نانوذرات اکسید تیتانیوم و کاربید تیتانیوم)، تنش پسماند محیطی به ترتیب 9 و 6 درصد کاهش پیدا کرده است.

نویسندگان

مجید سبک روح

استادیار، دانشکده مهندسی، مرکز آموزش عالی محلات، محلات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [1] Y. Wanga, Z. Yangb, F. Zhangab, D. Wua, Microstructures ...
  • [2] Q.Taoa, J. Wanga, L. Fub, Z. Chena, C. Shena, ...
  • [3] B. Beidokhti, A. H. Koukabi, A. Dolati, Effect of ...
  • [4] A. Chabok, K. Dehghani, M. Ahmadi Jazani, Comparing the ...
  • [5] K. Muszka, J Majta, P. D. Hodgson, Modeling of ...
  • [6] S. H. Hashemi, M. Sabokrouh, M. R. Farahani, Investigation ...
  • [7] M. Sabokrouh, S. H. Hashemi, M. R. Farahani, Experimental ...
  • [8] M. Sabokrouh, M. R. Farahani, Experimental study of the ...
  • [9] M. Sabokrouh, M. R. Farahani, Simulation of the residual ...
  • [10] M. Sabokrouh, M. R. Farahani, Mathematical modeling of residual ...
  • [11] M. Sabokrouh, b. khoshsima, Experimental determination of the effect ...
  • [12] M. Sabokrouh, Experimental determination of the effect of titanium ...
  • [13] M. Sabokrouh, Experimental determination of the effect of titanium ...
  • نمایش کامل مراجع