ارائه روش جدید طراحی صفحات دو قطبی پیل سوختی هیدروژنی بدون نیاز به واشر سیلیکونی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,298

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISME19_631

تاریخ نمایه سازی: 2 اردیبهشت 1390

چکیده مقاله:

پیلسوختی 1 یک دستگاه مولد انرژی با چگالی توان بالا و ویژگیهای مطلوب جهت کاربردهای گوناگون میباشد. از مسائل مهم در پیلسوختی مقاومت تماسی 2 بین صفحات دوقطبی 3 و مجموعه غشا-الکترود 4 و نشتی مابین آن میباشد. پیلسوختی از اجزای مختلفی تشکیل شده از جمله صفحات دوقطبی که عموماً افت ولتاژ پیل و نشتی گازها در سطح تماس مجموعه غشا- الکترود با آن اتفاق میافتد. در پیلسوختی درزگیری صفحات دوقطبی و مجموعه غشا- الکترود توسط واشرهای سیلیکونی انجام میشود. تغییر گشتاور پیچهای استک با توجه ضریب الاستیسیته واشرهای سیلیکونی نیاز به محاسبات طولانی دارد که باعث اتلاف زمان وهزینه زیاد میشود. در این مقاله روش ساخت نوینی ارائه شدهاست که در آن نیاز به استفاده از واشرهای سیلیکونی از بین رفته و مشکلات تهیه آن براساس ضخامت مجموعه غشا- الکترود و همچنین محاسبات گشتاور پیچهای پیل با توجه به ضریب الاستیسیته واشرها برطرف گردیده است. در این روش با توجه به اندازه ضخامت لایه نفوذ گازی،صفحه دوقطبی، توسط دستگاه فرز کفتراشی میشود و کانالها در سطح کفتراشی شده ایجاد میگردد. همچنین جهت گازبندی، در کنارهای صفحه گرافیتی، شیاری ایجاد و با چسب سیلیکونی پر میشود. در ادامه یک تک سل پیل سوختی به روش جدید ساخته شد و نمودار منحنی مشخصه دو روش با یکدیگر مقایسه و پس از تایید بهبود کارآیی سیستم، صحت روش ارائه شده ،تایید گردید

کلیدواژه ها:

توده 5 پیل سوختی ، مجموعه غشا-الکترود ، صفحه دو قطبی ، افت . ولتاژ اهمی

نویسندگان

مجتبی فدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان

سعید فراهت

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان

سعید اصغری

دکترای مهندسی مکانیک، مرکز تحقیقات مهندسی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رشیدی رنجبر، ن، 1380، پیل‌های سوختی: انرژی سبز، پژوهشکده مهندسی ...
  • Colleen Spiegel, 2008, PEM Fuel cell modeling and simulation using ...
  • Master thesis, Colin Stephen MacDonald, 2009, Effect of Compressive Force ...
  • نمایش کامل مراجع