تدریس پزشکی مبتنی بر شواهد برای دانشجویان پزشکی در ایران : ضرورتها و چالشها
محل انتشار: دو فصلنامه تعالی بالینی، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 346
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCE-7-2_002
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1399
چکیده مقاله:
امروزه پزشکی مبتنی بر شواهد بهعنوان پارادایم غالب پزشکی در اجزاء مختلف آموزش بالینی دانشجویان پزشکی وارد شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ضرورتها و چالشهای تدریس این واحد درسی برای دانشجویان پزشکی در ایران بوده است.
در این مطالعه مروری کلیدواژههای مرتبط با موضوع در منابع اطلاعاتی پزشکی نظیر PubMed، SID، Magiran و نیز موتور جستجو Google Scholar بدون محدودیت زمانی مورد جستجو قرار گرفتند. پژوهشهای صورت گرفته در خصوص ضرورتها و چالشهای تدریس پزشکی مبتنی بر شواهد برای دانشجویان پزشکی در ایران در چهار دسته مطالعات مربوط به آگاهی و نگرش نسبت به مفاهیم پزشکی مبتنی بر شواهد، موانع بهکارگیری پزشکی مبتنی بر شواهد، شیوههای تدریس پزشکی مبتنی بر شواهد و آموزش بالینی مبتنی بر اصول پزشکی مبتنی بر شواهد موردبررسی قرار گرفتند.
در راستای تدریس اثربخش اصول پزشکی مبتنی بر شواهد برای دانشجویان پزشکی، لازم است در قدم اول نگرش و آگاهی اساتید نسبت به پزشکی مبتنی بر شواهد ارتقا یابد و سپس آموزش پزشکی مبتنی بر شواهد در کوریکولوم پزشکی عمومی گنجانده شود. همچنین بهعنوان پیشنیاز، آشنایی دانشجویان مقاطع پایینتر با اصول تفکر نقاد و استدلال بالینی ضرورت محسوب میگردد.
کلیدواژه ها:
Evidence-based medicine ، Teaching ، Undergraduate medical student ، Medical Education. ، پزشکی مبتنی بر شواهد ، تدریس ، دانشجویان پزشکی ، آموزش علوم پزشکی.
نویسندگان
سیاوش مرادی
مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
محمد صادق رضایی
مرکز تحقیقات عفونی اطفال، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.