رابطه ی کمال گرایی مثبت و منفی و ویژگیهای شخصیتی با رضایتمندی زندگی زناشویی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: ESPCER02_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن مشکبیدحقیقی

استادیار، گروه روانشناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران

ایرج شاکری نیا

دانشیار،دانشگاه اصفهان

مهسا جلوخانی نیارکی

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی ،موسسه آمورش عالی و غیرانتفاعی و غیر دولتی کوشیار رشت

چکیده

با هدف شناسایی چگونگی رابطه ی کمال گرایی مثبت و منفی و ویژگی های شخصیتی با رضامندی زندگی زناشویی، در یک روش توصیفی-همبستگی، 150 نفر از دانشجویان زن و مرد متاهل مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از جامعه ی آماری دانشجویان موسسه آموزش عالی کوشیار رشت که به دلیل شیوع بیماری ویروس کرونا و عدم تشکیل کلاس ها بصورت حضوری، به شکل نمونه گیری دردسترس انتخاب شده بودند به پرسشنامه ی رضامندی زندگی زناشویی انریچ اولسون و همکاران، 1986، پرسشنامه ی کمال گرایی مثبت و منفی (شورت و همکاران، (1995 و آزمون شخصیتی NEO پاسخ دادند. نتایج با استفاده ازنرم افزار SPSS-22 و روشهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داده است بین کمالگرایی مثبت و رضامندی زندگی زناشویی r=0/76)، (P> 0/01، برونگرایی و رضامندی زناشویی r=0/78) و (P> 0/01، گشودگی و رضامندی زناشویی r=0/75) و (P> 0/01، توافق پذیری و رضامندی زناشویی r=0/78) و(P> 0/01 و وظیفه شناسی و رضامندی زناشویی r=0/76) و (P> 0/01 رابطه ی مثبت معنیدار قابل مشاهده است در حالیکه بین روان رنجوری و رضامندی زناشویی r=-0/76) و (P> 0/01 و کمالگرایی منفی و رضامندی زناشویی r=-0/68) و (P> 0/01، رابطه ی منفی معنیدار مشاهده شده است. تحلیل رگرسیون همزمان نشان داده است نقش ویژگی وظیفه شناسی در پیش بینی متغیرملاک رضامندی زناشویی بیش از سایر متغیرها تحقیق بوده است. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که کمال گرایی و ویژگی های شخصیتی از متغیرهای مرتبط با رضایت زناشویی است، که لزوم توجه به این گونه متغیرهای روانشناختی در افزایش رضایت زناشویی را جلب می کند.

کلیدواژه ها

کمال گرایی مثبت و منفی، ویژگیهای شخصیتی، رضایت زناشویی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.