نیاز آبی گیاه پنبه و ضریب گیاهی Kc مربوط به آن به روش لایسیمتری در منطقه کاشمر

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,276

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_445

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

یکی از روش های موجود برای اندازه گیری تبخیر و تعرق گیاهان استفاده از لایسیمتر است . تبخیرتعرق گیاه را معمولا با استفاده از مقدار تبخیر و تعرق گیاه مرجع و ضریب گیاهی Kc از فرمول ETcrop ) ETcrop = Kc.EToمقدار تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه، Kcضریب گیاهی وETo مقدار تبخیر و تعرق گیاه مرجع ) محاسبه می کنند . بلانی کریدل و همکاران (1930) آب مصرفی گیاه را به صورت مجموع آب تبخیر شده از پوشش گیاهی و سطحی که گیاه در آن رشد می تعریف کردند که کند،ً بعدا به آن تبخیر و تعرق اطلاق شد [.5] پنمن (1948) معادلات موازنه انرژی و آئرودینامیک را با هم آمیخت و آنچه را که اکنون به معادله ترکیبی شناخته شده است، به دست آورد [.8] در سال 1969 برنامه کاری کمیته بین المللی آبیاری و زهکشی به نیازهای آبی گیاهان اختصاص یافت . در سال 1977 سازمان کشاورزی و خواربار جهانی (FAO) چهار روش برآورد تبخیر و تعرق گیاه مرجع را به عنوان استاندارد بین المللی مشخص و در نشریه 24 خود معرفی نمود [.7] تحقیقات متعددی به منظور تعیین نیاز پنبه در کشور انجام شده که به تعدادی از آنها اشاره شده است . عقدائی و محمودزاده (1382) متوسط تبخیر و تعرق پتانسیل پنبه به روش لایسیمتری در منطقه کبوترآباد اصفهان را 863/6 میلی متر برآورد کرده اند [.2] فرشی و همکاران (1376) در برآوردی که بر روی نیاز آبی گیاهان زراعی و باغی کشور به روش پنمن مانتیث داشته اند، میزان تبخیـر و تعـرق ایـن گیاه را در منطقة کاشمر 1000/4 میلی متر بیان نموده اند [.3] تبخیر و تعرق پتانسیل پنبه با روش لایسیمتری (72-74) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی هاشم آباد واقع 778 میلی متر به دست آمده است [.1] مرعشی و واقفی (1353) اظهار داشته اند طبق آزمایشات سال 1335 توسط مهندسی زراعی، مقدار کل آب مورد نیاز برای یک هکتار پنبه در ورامین حدود 600 تا 800 متر مکعب می باشد [.4] در این مقاله، نتایج تحقیق بر روی نیاز آبی پنبه به روش لایسیمتر زهکش دار در منطقه کاشمر طی چهار سال زراعی ارایه شده است .

نویسندگان

محمدحسین رحیمیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان

علی کاخکی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آذری، ح.م. گزارش نهائی تبخیر و تعرق پتانسیل پنبه با ...
  • عقدایی، م. و ع. محمودزاده. 1382. تعیین آب مورد نیاز ...
  • فرشی، ع. 1. و شریعتی، م. ر، و همکاران، 1376. ...
  • مرعشی، م. و ح. واقفی. 1353. پنبه کشاورزی و بازرگانی. ...
  • Blaney, H.F, C.A. Taylor and A.A.Young. 1930. Rainfall penetration and ...
  • Briggs, L.J. and H.L. Shantz. 1916. Hourly transpiration rate on ...
  • Doorenbos, J. and W. Pruitt. 1977. Crop water requirements. Irrigation ...
  • Penman, H. L. 1948. Natural evaporation from open water, bare ...
  • نمایش کامل مراجع