کنترل دمای گاز ورودی به رگلاتورهای گاز در ایستگاههای تقلیل فشار
محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه مهندسی مکانیک
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 16,129
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISME19_236
تاریخ نمایه سازی: 2 اردیبهشت 1390
چکیده مقاله:
ایستگاههای تقلیل فشار گاز طبیعی در نقاط ورودی شبکه های گاز شهریCGS) فشار گاز در خط انتقال را که در حدود1000psi میباشد به حدودpsi250 کاهش میدهند. این فرآیند کاهش فشار که در رگولاتور اتفاق میافتد، باعث افت دمای شدید گاز میشود.افت دمای گاز میتواند موجب میعان و حتی یخ زدگی بخار آب موجود در گاز شده و درنتیجه احتمال مسدود شدن مجرای عبور گاز وجود خواهد داشت. به این دلیل با استفاده از گرمکن های غیر مستقیم گاز 2، دمای گاز را قبل از ورود به رگولاتور تا حدی بالا می برند که احتمال یخ زدگی از بین برود. شیوه متداول در ایستگاههای تقلیل فشار، گرم کردن گاز ورودی به رگولاتور تا دمای حدود40 درجه سانتی گراد است. این درحالی است که میزان کاهش دمای گاز در رگولاتور متناسب با فشار گاز ورودی به آن است. با توجه به اینکه فشار گاز ورودی به ایستگاه در ایام مختلف سال و نیز در ساعات مختلف شبانه روز تغییر میکند، میزان افت دمای گاز در رگولاتور نیز تغییر خواهد کرد. به عبارت دیگر دمای گاز ورودی به رگولاتور نیز میتواند متغییر باشد و در صورت کاهش فشار خط، کاهش یابد. این کاهش دما موجب صرفه جویی در مصرف انرژی گرمکن ها برای گرم کردن گاز خواهد شد. در این مقاله با استفاده از روابط ترمودینامیکی و معادلهحالتAGA-8 رابطه بین فشار ورودی به رگولاتور و میزان کاهش دما در آن بدست آمده است. با دانستن این ارتباط می توان میزان حداقل دمای گاز ورودی به رگولاتور را برای جلوگیری از یخ زدگی گاز در خروجی تعیین کرد. از نتایج این کار می توان به منظور طراحی سیستم کنترل دمای گاز خروجی از گرمکن ها استفاده نمود. نتایج بدست آمده نشان داده است که استفاده از چنین سیستم کنترلی می تواند موجب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی گرمکنها شود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرزاد ویسی
استادیار، دانشگاه رازی کرمانشاه
اسماعیل عاشوری
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه رازی کرمانشاه
مصطفی یارمحمدی
کارشناس ارشد، شرکت گاز استان کرمانشاه
پیمان اعظمی
کارشناس شرکت گاز استان کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :