مطالعه تاثیر رقیق سازی بر احتراق سوخت متان در شعله های پخشی آرام
محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه مهندسی مکانیک
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,595
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISME19_214
تاریخ نمایه سازی: 2 اردیبهشت 1390
چکیده مقاله:
شعله های پخشی آرام که از احتراق دو جریان خلاف جهت سوخت وهوا بوجود می آیند عمدتا به منظور مطالعه حد خاموشی و خصوصیات شعله های غیر پیش آمیخته مورد استفاده قرارمی گیرند. از طرفی افزودن گونه های ساکن به سوخت تاثیر زیادی بر خاموشی شعله دارد. در مقاله حاضر به منظور مدلسازی احتراق کدOPPDIF نرم افزار کمکین و سازوکار واکنش GRI-mech 3.0 انتخاب شده است. با توجه به اینکه گاز متان از رایج ترین سوخت های مورد استفاده می باشد احتراق آن با رقیق سازی توسط گازآرگون مورد مطالعه قرار گرفت. مقایسه نتایج حاصل از این مدلسازی با داده های حاصل از فرمول های تجربی مطابقت بسیار خوبی را نشان می دهد. نتایج بیانگر آن بود که رقیق سازی سوخت باعث افزایش حد خاموشی و کاهش چشمگیر دمای ماکزیمم شعله می شود. علاوه بر این هنگامی که غلظت آرگون نسبت به متان افزایش می یابد، سوخت کمتر تحت تاثیر گونه های ناپایدار قرار گرفته و می تواند در سمت اکسید کننده نفوذ بیشتری یابد. همچنین از بررسی میزان تولید آلاینده ها که اکسیدهای نیتروژن از مهمترین آنهاست، مشاهده شد همزمان با افزایش آرگون، غلظت آلاینده های حاصل از احتراق کمتر می شود که این امر می تواند در مطالعات مربوط به کنترل آلودگی بسیار مورد توجه قرار گیرد.
نویسندگان
علی آجیلیان ممتاز
دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
حمید ممهدی هروی
استادیار گروه مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :