وضعیت سلامت معنوی و ارتباط آن با خصوصیات جمعیتشناختی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
محل انتشار: مجله آموزش و سلامت جامعه، دوره: 6، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 372
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JECH-6-4_005
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1399
چکیده مقاله:
اهداف: سلامت معنوی یکی از جنبههای مهم سلامتی است که بخش مهمی از زندگی انسان را تشکیل میدهد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین وضعیت سلامت معنوی و ارتباط آن با وضعیت جمعیتشناختی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.
ابزار و روشها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی روی 256 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1397 انجام شد. نمونههای پژوهش بهصورت نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای جمعیتشناختی و سلامت معنوی الیسون و پالوتزین استفاده شد. دادهها توسط نرمافزار SPSS 24 و با استفاده از آزمونهای منویتنی، کروسکالوالیس و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: از بین افراد شرکتکننده در مطالعه 84.0% (215 نفر) دارای سلامت معنوی متوسط بودند. بین جنسیت با بعد سلامت مذهبی (0.002=P) و نمره کل سلامت معنوی (0.014=P) ارتباط آماری معنیداری مشاهده شد. همچنین بین متغیرهای وضعیت شغلی دانشجویان و مقطع و رشته تحصیلی با ابعاد سلامت مذهبی، سلامت وجودی و نمره کل سلامت معنوی ارتباط آماری معنیداری وجود داشت (0.01>P). همچنین بین ابعاد سلامت مذهبی، سلامت وجودی و سلامت معنوی همبستگی معنیداری مشاهده شد (0.001>P).
نتیجهگیری: تنها تعداد کمی از دانشجویان از سطح سلامت معنوی بالایی برخوردارند و اکثریت افراد دارای سطح متوسطی از سلامت معنوی هستند. بین جنسیت، وضعیت شغلی و مقطع و رشته تحصیلی دانشجویان با سطح سلامت معنوی آنها رابطه وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا جعفری
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
محمد واحدیان شاهرودی
گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.