استفاده از قارچهای میکوریزی آربسکولار جهت بهبودشرایط رشد ذرت در یک خاک متراکم
محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,208
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI09_370
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385
چکیده مقاله:
شرایط بهینه موجود در خاک سبب بهبود رشد گیاه می گردد، اما احتیاج روز افزون بشر به غذا همواره سبب تغییر این شرایط گردیده موجب وارد آمدن فشار فزآیندهای بر زمین می گردد . به عنوان مثال توسعه روزافزون تکنولوژی موجب تولید ماشین آلات کشاورزی پیشرفته تری می گردد که امور کشت، داشت و برداشت محصول راسهل تر می نمایند اما از طرفی استفاده بیش از اندازه از این وسایل به خصوص در رطوبتهای مناسب سبب فشردگی زمین می گردد . تراکم خاک بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک و رشد گیاه مؤثر می باشد . به عنوان مثال کاهش رشد قسمت هوایی گیاه در نتیجه سیگنال های شیمیایی می باشد که توسط ریشه گیاه ترشح می شود .(Pardo et al., ;Masle and Passioura, 1987) 2000 تراکم خاک بر چگونگی رشد و توزیع ریشه تاثیر می گذارد و افزایش مقاومت خاک سبب توزیع ریشه به صورت تجمعی در قسمت هایی ازخاک می شود که دارای مقاومت کمتری می باشند . در نتیجه رشد تجمعی ریشه در مناطقی از خاک دانسیته ریشه کافی نمی باشد که باعث کاهش جذب آب و مواد معدنی می گردد . این مسئله سبب کاهش جذب در مقایسه با خاکی می گردد که ریشه در آن دارای رشد یکنواخت می باشد (Amato 1991, Pardo et al, 2000)
نویسندگان
محمدرضا میرانصاری مهابادی
دانشجوی دکتری گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس
حسینعلی بهرامی
استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس
فرهاد رجالی
استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات خاک و آب
محمدجعفر ملکوتی
استاد خاک شناسی دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :