مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تاثیر مشاهده بر توانایی چرخش ذهنی کودکان و سایر شاخص های مهارت حرکتی
چکیده مقاله:
توانایی های شناختی فرآیندهای عصبی درگیر در اکتساب، پردازش و نگهداری اطلاعات محسوب می شوند. محققان معتقدند که آموزش و تمرین مهارت های حرکتی بخش مهمی از چرخه ی رشد شناختی کودکان و نوجوانان است. هدف از تحقیق حاضر بررسی این موضوع است که تمرینی مشاهده ای تا چه اندازه در بهبود توانایی چرخش ذهنی کودکان موثر هستند . نمونه های تحقیق شامل۶۴ دانش آموز دختر دبستانی بودندکه به صورت تصادفی در ۴ گروه تمرین مشاهده ای و گروه کنترل تقسیم بندی شدند.تمام آزمودنی ها در یک فرآیند سه مرحله ای شرکت کردند. ابتدا از هر ۴ گروه آزمون چرخش ذهنی آنلاین مختص کودکان و هم چنین آزمون محقق ساخته مهارت های حرکتی به عمل آمد. در ادامه مرحله ی اکتساب اجرا شد که شامل ۱۴ جلسه تمرین ۴۵ دقیقه ای درطی ۷ هفته بود.در این مرحله هرکدام ازآزمودنی های گروه مشاهده به اجرای یک نفر از گروه تمرین فیزیکی پرداختند (مشاهده بطور زنده). گروه کنترل در این مرحله هیچ گونه تمرینی (نه مشاهده و نه تمرین بدنی) نداشتند. دو ساعت پس از خاتمه مرحله اکتساب، از هر چهار گروه پس آزمون گرفته شد. به منظور بررسی تاثیر متغیر مستقل (نوع تمرین) بر متغیرهای وابسته پژوهش (چرخش ذهنی .مهارت های پایه ژیمناستیک)، در گروه ها قبل و بعد از دوره تمرینی، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر Repeated Measures ANOVA و برای مقایسه عملکردگروه ها در پس آزمون ها از تحلیل کوواریانس ANCOVA استفاده شده است. (پیش آزمون به عنوان کووریت در نظر گرفته شد). نتایج نشان داد که اثرات اصلی گروه و مرحله و همچنین اثر تعاملی گروه و مرحله به لحاظ آماری معنادار می باشد. در بررسی های بیشتر مشخص شد که عملکرد گروه مشاهده هم در چرخش ذهنی و هم درمهارت های ژیمناستیک در پس آزمون بهتر از پیش آزمون بود. بنابراین می توان گفت تجربه حسی و حرکتی ناشی از تمرین جسمانی، بر حل مساله چرخش ذهنی و آگاهی بدنی افراد تاثیر گذار است و هنگامی که تمرین فیزیکی با تمرین مشاهده ای ترکیب می شود به لحاظ بعد شناختی پررنگ مشاهده و نواحی عصبی مشترک درگیر در مشاهده و خرخش ذهنی منجر به تاثیرگذاری بیشتر در افراد می شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1134850/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، رنجبر، رویا؛ )
برای بار دوم به بعد: (1399، رنجبر؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر مخرب کووید 19 بر سلامت روانشناختی ورزشکاران
- بررسی اثربخشی تمرینات ورزشی بر بهود ناتوانی جسمی، دامنه حرکتی و کاهش شدت درد و ترس از حرکت در بیماران با سابقه کمردرد مزمن
- مقایسه منابع استرس در دانشجویان و دانشجویان غیرورزشکار دانشجویی
- بررسی اثربخشی آموزش های مجازی ورزشی بر اضطراب زنان با سابقه اضطراب ناشی از کووید 19 در استان یزد
- تبیین اثر رفتارهای رهبری استراتژیک بر هم راستایی استراتژیک کارمندان ادارات کل آموزش و پرورش غرب ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.