ارزیابی درون شیشه ای ( Invitro )اثرات کاربرد سویه های ریزوبیومی برتر مولد IAA بر شاخص های رشد گیاه گندم

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,070

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_326

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

باکتریهای ریزوبیومی در زمره بهترین ریزوباکتریهای محرک رشد گیاه بحساب می آیند . مطالعات زیادی وجود دارد کـه نشـان میدهـد تولیـد هورمون های گیاهی بیشتر توسـط گروهـی از باکتریهـای ریزوسـفری تحت عنوان PGPR یا ریزوباکتریهای محـرک رشـد گیـاه واز جملـه باکتریهای ریزوبیومی صور ت می گیرد (5) این باکتریها با مکانیسم های متفاوتی بصورت مستقیم و غیر مستقیم نقش خود را در تحریک رشـد گیاه ایفا می کننـد . مکانیسـم هـای مسـتقیم بیشـتر از طریـق تولیـد فیتوهورمونها و افزایش رشد طـولی سـلولهای گیـاهی میباشـد (4) در میان هورمونهای گیاهی اکسـین هـا نقـش بسـیار مهمـی در توسـعه سیستم ریشه ای و نهایتـا عملکـرد گیاهـان بـر عهـده دارنـد . یکـی از جنبه های محرک رشد گیاه باکتریهای ریزوبیومی ،تولید هورمون های رشد گیاهی و خصوصا اکسین های ایندولی می باشد . مطالعات انجـام شده نشان می دهد که ترپتوفان (TRP )پیش نیـاز اصـلی تولیـد IAA است (2) ماده L-TRP می تواند در نتیجه فعالیـت باکتریهـای مفیـد خاکزی به IAA تبدیل گردد . IAA سنتز شده توسط باکتریها عـلاوه بر رشد ریشه در برخی موارد از طریق تحریک آنزیم ACC سـنتتاز و افزایش سنتز ماده ACC که پیش نیاز اتیلن اسـت مـی توانـد نتیجـه معکوس را به دنبال داشته باشد (4) اتـیلن تولیـد شـده کـه اصـطلاحا اتیلن استرسی نامیده می شود باعـث کـاهش رشـد و توسـعه سیسـتم ریشه ای می گردد (6) با توجه بـه اینکـه IAA از یکسـو مـی توانـد موجب گسترش سیستم ریشه ای و افزایش عملکرد و از سوی دیگر از طریق تولید اتیلن استرسی و اثرات سوء آن،کاهش عملکرد را به دنبال داشته باشد، لذا هدف از این تحقیق ارزیابی اثرات کاربرد سـویه هـای ریزوبیومی مولد IAA و مطالعه رفتارهای مختلـف IAA میکروبـی و همچنــین اثــر عوامــل بازدارنــده شــیمیایی (Ag ) در ســنتز اتــیلن استرسی (1 و 7 )بر شاخص های رشد گیاه گندم می باشد .

نویسندگان

حسن اعتصامی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

حسینعلی علیخانی

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

ناهید صالح راستین

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Belimov, A. A., V. I. Safronova, and T. Mimura, (2002) ...
  • -Frankenberger, W, T., A. C. Chang, and M. Arshad, 1990 ...
  • Glick, B. R. 1995. The enhancement of plant growth by ...
  • Khalid, A., M. Arshad, and Z. A. Zahir, 2004. Screening ...
  • Ma, W., D. M. Penrose, and B. R. Glick, 2002. ...
  • Zimmer, W. and H. Bothe, 1988. The phytohormonal interactions between ...
  • نمایش کامل مراجع