ارائه مدل انتخاب استراتژی مدیریت دانش در زنجیره تأمین
محل انتشار: فصلنامه مدیریت دانش سازمانی، دوره: 3، شماره: 9
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 463
فایل این مقاله در 40 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_OKMJ-3-9_003
تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1399
چکیده مقاله:
رقابت جهانی و تغییرات سریع در تقاضا و نیاز به عرضه چابک، اهمیت مدیریت دانش بهعنوان یک موضوع راهبردی و منبع مزیت رقابتی در زنجیرههای تأمین را بیشتر ساخته است. با این پیش فرض بحث انتخاب راهبرد مدیریت دانش در زنجیرههای تامین اهمیت پیدا میکند، به این دلیل که اگر راهبرد مناسب با زنجیره تأمین اتخاذ نشود امکان موفقیت مدیریت دانش در زنجیره کم است. هدف از این پژوهش ارائه مدلی برای انتخاب راهبرد مدیریت دانش در زنجیره تأمین است. در مطالعه حاضر ابتدا متغیرهای تأثیرگذار بر راهبرد مدیریت دانش در زنجیره تأمین شناسایی و یک مدل برای انتخاب راهبرد ارائه شده است. دراین مدل به ترتیب راهبرد زنجیره تأمین، عوامل فرهنگی، ساختار شبکه توزیع، نواحی دانش بر، فرآیندهای خلق و انتشار دانش، رویکرد منابع انسانی و بلوغ فناوری اطلاعات زنجیره مورد بررسی قرار گرفته و ارتباط هر کدام از آنها با راهبردهای سامانهگرا و انسانگرای مدیریت دانش مشخص شده است. بهمنظور اعتبارسنجی مدل از نظرات خبرگان حوزه مدیریت دانش استفاده شده است. در مرحله بعد بهمنظور مدلسازی تاثیر عوامل بر انتخاب راهبرد، یک سامانه استنتاج فازی با استفاده از نرمافزار متلب طراحی شده است. بهعنوان مطالعه موردی زنجیره تأمین ایرانخودرو بهعنوان نمونه انتخاب شده است و بر اساس نظرات مدیران زنجیره و با استفاده از مدل و سامانه ارائهشده در پژوهش، عوامل تاثیرگذار بر راهبرد مدیریت دانش در زنجیره تأمین ایرانخودرو مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که راهبرد مناسب برای این زنجیره راهبرد سامانهگرا میباشد و در نهایت راهکارهای مدیریت دانش زنجیره تامین برای اساس راهبرد انتخابشده به شرکت مورد مطالعه، ارائه شده است. سامانه پیشنهادی در این پژوهش میتواند بهمنظور انتخاب راهبرد مدیریت دانش در هر زنجیره تامینی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساره بهرامی
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات ، گروه مدیریت ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد ، دانشگاه الزهرا(س)، تهران، ایران
آمنه خدیور
دانشیار ، گروه مدیریت ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد ، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :