گناه منافی با عصمت انبیاء در داستان حضرت یونس از دیدگاه فریقین
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: SHCONF06_310
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1331
نویسندگان
دانشجوی ارشد، تفسیر و علوم قرآن ، دانشگاه معارف قرآن و عترت ، اصفهان
استاد یار گروه حدیث جامعه المصطفی (ص) العالمیه، قم
چکیده
از جملــه آیــات مــورد اخــتلاف بــین مفســران، آیــه شــریفه / 87 ) انبیــاء) مــی باشــد، و نظــرات گونــاگونی را در مفهــوم آن بیــان کــرده انــد. از جملــه مســائلی کــه مطــرح مــی کننــد آن اســت کــه حضــرت یــونس(ع) قــوم خــویش را ترک گفت و از دستور خداونـد نافرمـانی نمـود و در نهایـت مـورد مؤاخـذه حـق تعـالی قـرار گرفـت ، و اعتـراف بـه ظلـم خـویش کــرد ، آیــا گنــاه و عصـیان مرتکــب شــده اســت و خطـا و اشــتباه تنــافی بــا مقـام شــامخ و عصــمت انبیــاء نمــی باشد؟این پـژوهش بـه روش توصـیفی_تحلیلـی بـه ارزیـابی و تحلیـل تعـدادی ازاقـوال و نظـرات مفسـران پرداختـه اسـت و از آن روی که عصمت انبیـاء ازمسـائل مـورد توجـه مفسـران اسـت، ضـرورت تبیـین صـحیح از معنـای آیـه لازم مـی آیـد. نتایج پژوهش حاضـر نشـان مـی دهـد کـه پیـامبران مصـون از هرگونـه خطـا وگنـاه و صـاحب عصـمت مـی باشـند. امـا عملی که از یونس (ع) سر زد، ومـورد نکـوهش قـرار گرفـت، در جهـت تأدیـب و آزمـون ایشـان بـوده اسـت وتـرک اولـی انجــام داده انــد و علامــه طباطبــایی نیــز آیــه را در مقــام تمثیــل دانســته انــد. لــذا براســاس آیــات و روایــات بــه دســت آمده، پیامبران مرتکب گناه و ذنب نمی شوند.کلیدواژه ها
حضرت یونس ، انبیاء ، عصمت ، تمثیل ، گناهمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.