مطالعه چندشکلی ژن IGFBP3 و ارتباط آن با صفات لاشه و ترکیب اسیدهای چرب و برخی فراسنجههای خون در گوسفند نژاد زل با روش PCR-SSCP
محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 5، شماره: 4
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 342
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOAGK-5-4_007
تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1399
چکیده مقاله:
هورمون IGF1 در مایعات بیولوژیک به یکی از پروتئینهای باند شونده متصل میشود که عمده ترین آنها تیپ 3 (3IGFBP) میباشد. این پروتئین به عنوان حامل IGF1 عمل کرده و نیمهعمر آن را طولانیتر می کند و در سطح سلولی سبب افزایش یا کاهش فعالیت بیولوژیکی IGF میشود. تحقیق حاضر با هدف مطالعه ارتباط چندشکلی این ژن با صفات لاشه و ترکیبات اسید چرب در گوسفند نژاد بیدنبه زل با روش PCR-SSCP انجام شد. در این پژوهش 130 راس گوسفند زل به طور تصادفی مورد خون گیری و ثبت صفات لاشه قرار گرفتند. برای مطالعه اسیدهای چرب، خون گیری با ونوجکتهای EDTA دار انجام شد و بلافاصله نمونه ها برای جداسازی پلاسما سانتریفیوژ شدند. استخراج DNA از بافت ماهیچه بوسیله کیت شرکت BIOTECH صورت گرفت. سپس PCR برای تکثیر قطعه 654 جفتبازی ژن IGFBP3 انجام گرفت. برای تعیین چندشکلی نمونهها، الکتروفورز محصولات PCR پس از تکرشته شدن قطعات (روش SSCP) روی ژل اکریل آمید و رنگ آمیزی ژل به روش نیترات نقره انجام شد. نتایج بیانگر وجود الگوهای متفاوت بود که میتواند ناشی از وجود چندشکلی در این جایگاه باشد. فراوانی الگوهای ژنوتیپی 1، 2، 3، 4 و 5 ژن IGFBP3 در این جمعیت به ترتیب 67/66، 33/3، 67/6، 33/13 و 10 درصد بود. صفات وزن لاشه گرم (P<0.05)، ضخامت چربی پشت (P<0.01) و پروتئین خام گوشت(P<0.01) ارتباط معنی دار با الگوهای مختلف نشان دادند. درمورد ترکیبات اسید چرب هم تنها ارتباط معنی دار بین اسیدچرب هپتادکانوئیک (C17:0) با الگوهای مختلف ژن IGFBP3 مشاهده شد(P<0.01). بین سایر صفات و اسیدهای چرب هیچ ارتباط معنی داری با الگوهای IGFBP3 در این تحقیق مشاهده نشد.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :