بررسی رشد ترک در مخلوط های آسفالتی حاوی پلی فسفریک اسید

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM12_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی زیاری

کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

پوریا حاجی کریمی

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فریدون مقدس نژاد

استاد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

یکی از روش های معمول جهت بهبود عملکرد قیر و مخلوطهای آسفالتی استفاده از افزودنی های پلیمری و معدنی می باشد. یکی از افزودنی های اصلاح کننده ویژگی های قیر، پلی فسفریک اسید است که کاربرد آن طی دو دهه اخیر مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این پژوهش به منظور بررسی تأثیر این افزودنی بر رفتار شکست و گسترش ترک مخلوطهای آسفالتی، نمونه های مخلوط آسفالتی با قیرهای اصلاح شده با سه درصد مختلف (۰٫۵ ، ۱/0 ٪ و ۱/5 ٪) پلی فسفریک اسید تهیه و در پنج دمای ۱۰-، صفر، ۱۰، ۲۵ و ۴۰ درجه سانتیگراد) تحت آزمایش خمش دیسک نیم استوانه (SCB) قرار گرفت. مهمترین خروجی این آزمایش نمودار نیرو - تغییر مکان بود که به کمک آن، انرژی شکست برای نمونه ها به دست آمد. همچنین در هنگام آزمایش به صورت همزمان و به وسیله عکس برداری مکان نوک ترک در هنگام آزمایش مشخص گردید و سرعت متوسط رشد ترک محاسبه شد. در دمای یکسان و نرخ بارگذاری ثابت، سرعت رشد ترک کمتر، نشان از مقاومت بیشتر در برابر رشد ترک دارد. نتایج نشان میدهد به منظور بررسی اثر افزودنی پلی فسفریک اسید در دماهای مختلف، بهتر است انرژی شکست و میزان سرعت متوسط رشد ترک بصورت همزمان مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

پلی فسفریک اسید، انرژی شکست، آزمایش خمش دیسک نیم استوانه، سرعت متوسط رشد ترک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.