سال انتشار: 1384
محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
کد COI مقاله: SSCI09_265
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 5,181
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی رابطه بین قدرت یونی و هدایت الکتریکی در محلول خاک های شور
چکیده مقاله:
فعالیت یک عنصر غذایی یا یک گونه یونی در مقایسه با غلظت آن با وضعیت تغذیه ای گیاهان و امکان سمیت آن عنصر ارتباط نزدیک تری دارد (نوربخش و همکاران، 1375) . مطالعات نشان می دهد که با افزایش شوری خاک، جذب عناصر غذایی توسط گیاهان کاهش می یابد. البته این خود به نوع عناصر غذایی و ترکیب شیمیایی محلول خاک شور بستگی دارد. فعالیت یونی عناصر غذایی با افزایش شوری خاک کاهش می یابد، مگر آن که عنصر مورد نظر خود از عناصری باشد که شوری خاک را فراهم آورده باشد (مانند کلسیم، منیزیم، سدیم، کلر و سولفات) . یک مثال روشن در این مورد، کاهش قابلیت دسترسی فسفر درخاک های شوراست زیرا از یک طرف با افزایش شوری اثر قدرت یونی، کاهش فعالیت یون فسفر را به همراه داشته و از طرف دیگر غلظت فسفر خود به وسیله فرآیندهای جذب سطحی در خاک مهار میگردد. شوری خاک به طور غیر مستقیم و از راه محدود کردن رشد ریشه ها نیز جذب عناصر غذایی را کاهش می دهد (همائی، 1381).
به منظور ارزیابی سمیت یون ها در خاک های شور وهمچنین ارزیابی کمبود پتاسیم در خاک های آهکی از فعالیت به جای غلظت استفاده می شود (Forth & Ellis, 1988) . برای تبدیل غلظت به فعالیت لازم است ضریب فعالیت تعیین شود. ضریب فعالیت را می توان از فرمول دبای – هاکل و یا فرمول دیویس بدست آورد (ملکوتی، 1373). در هر دو فرمول مذکور برای تعیین ضریب فعالیت به قدرت یومی نیاز است که از رابطه [فرمولها در متن اصلی] محاسبه می شود. در رابطه مذکور I: قدرت یونی بر حسب مول در لیتر، Ci غلظت بر حسب مول در لیتر و Zi بار یون می باشد.
قدرت یوی خاک بر پایداری ساختمانی و در نتیجه بر ویژگی های خاک تاثیر می گذارد (2000, William) . Antelo و همکاران (2005) اثرات اسیدیته و قدرت یونی را بر جذب فسفر بررسی کردند. در خاک های شور به دلیل عدم تعادل یونی بین کاتیون ها و آنیون ها و در نتیجه اختلال در جذب مواد غذایی، تعیین قدرت یونی و فعالیت نمک ها اهمیت بیشتری پیدا میکند. با توجه به وسعت و اهمیت خاک های شور در کشور ضروری است تا رابطه بین املاح مختلف موجود در خاک و تاثیر آنها بر فعالیت یونی خاک و همچنین فعالیت نمک های مختلف بررسی شود. با توجه به اینکه اندازه گیری قدرت واقعی یونی مستلزم اندازه گیری تمام یون های فعال موجود در خاک است، بنابراین این پژوهش به منظور بررسی امکان برقراری ارتباط بین هدایت الکتریکی و قدرت یونی در خاک های شور اطراف دریاچه حوض سلطان قم انجام شد.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/11251/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شفیع زاده، مرجان و زارع، محمدعلی و جعفری، محمد،1384،بررسی رابطه بین قدرت یونی و هدایت الکتریکی در محلول خاک های شور،نهمین کنگره علوم خاک ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/11251
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1384، شفیع زاده، مرجان؛ محمدعلی زارع و محمد جعفری)
برای بار دوم به بعد: (1384، شفیع زاده؛ زارع و جعفری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تأثیر سطوح مختلف آمونیوم به نیترات محلول غذایی در کشت هیدروپونیک برروی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه آلوئهورا (Aloe vera L)
- کشت میوههای گلخانهای (هیدروپونیک)
- اندازه گیری عناصر گیاه
- بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای فنولی و فلاونوئیدی گیاه گلپر (.Heracleum persicum L)
- بررسی روش کود کاری نواری با استفاده از کود اوره و تاثیر آن بر عملکرد و مقدار قند چغندر قند
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.