سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارائه الگوی بهینه مکان یابی کاربری مراکز آموزشی با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی Ahp فازی و gis (محدوده مورد مطالعه شهر جهرم)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 602

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EBUCONF08_030

تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1399

چکیده مقاله ارائه الگوی بهینه مکان یابی کاربری مراکز آموزشی با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی Ahp فازی و gis (محدوده مورد مطالعه شهر جهرم)

عدم مکان یابی صحیح کاربری های شهری خصوصا کاربری آموزشی منجر به ناهماهنگی بین نیازها و خدمات ارائه شده از سوی کاربری ها می شود، و به دلیل حساسیت این کاربری و ارتباط مستقیم آن با خانواده ها، نحوه تخصیص فضا برای کاربری آموزشی از اهمیت زیادی برخوردار است. گسترش ابزارهای جدید تحلیلی این امکان را در اختیار برنامه ریزان و مدیران قرارا داده است که با شناخت عمیق تر به مکان گزینی بهینه کاربری های شهری بپردازند. از جمله این ابزارها، مدل های تلفیق اطلاعات و بانک های اطلاعاتی مکان محور GIS است که امکان ایجاد نتایج ترکیب زا از لایه های منفرد اطلاعاتی فراهم می سازد. جامعه آماری این پژوهش مراکز آموزشی شهر جهرم می باشد. این پژوهش با هدف مکان گزینی بهینه فضاهای آموزشی در شهر جهرم می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی1 ـ تحلیلی می باشد. در راستای پژوهش با استفاده از شاخص های اجتماعی، سازگاری و همجواری ضمن به کار گیری توابع سیستم اطلاعات جفرافیایی 2(GIS)، مکان گزینی مکان های آموزشی مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس با استفاده از تلفیق مدل ساسله مراتبی 3 (AHP ) و توابع سیستم اطلاعات جغرافیایی، با توجه به شاخص های فوق الذکر به مکان گزینی بهینه مکان های آموزشی آتی پرداخته شد. پس از مطالعه وضع موجود فضاهای آموزشی، مشخص گردید که توزیع فعلی فضاهای آموزشی در سطح سلسله مراتبی شهری در همه نقاط مناسب نبوده است، که این امر آثاری همچون تاثیر پذیری نامناسب کاربری ها از یکدیگر را در پی داشته است. نتایج نهایی تحقیق بیانگر سازگار بودن اکثریت پهنه شهر جهرم برای مکان گزینی آتی مکان های ورزشی بر اساس شاخص های در نظر گرفته شده می باشد. لذا لازم است یافته ها و پیشنهادات این پژوهش مورد توجه جدی قرار گیرد.

کلیدواژه های ارائه الگوی بهینه مکان یابی کاربری مراکز آموزشی با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی Ahp فازی و gis (محدوده مورد مطالعه شهر جهرم):

نویسندگان مقاله ارائه الگوی بهینه مکان یابی کاربری مراکز آموزشی با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی Ahp فازی و gis (محدوده مورد مطالعه شهر جهرم)

نگین باقری فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد واحد بیضا

سیدکورش سرورزاده

استادیار برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد جهرم

مقاله فارسی "ارائه الگوی بهینه مکان یابی کاربری مراکز آموزشی با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی Ahp فازی و gis (محدوده مورد مطالعه شهر جهرم)" توسط نگین باقری فرد، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد واحد بیضا؛ سیدکورش سرورزاده، استادیار برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد جهرم نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مکان یابی، فضاهای آموزشی، GIS، مدل AHP ، جهرم. هستند. این مقاله در تاریخ 23 آبان 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 602 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عدم مکان یابی صحیح کاربری های شهری خصوصا کاربری آموزشی منجر به ناهماهنگی بین نیازها و خدمات ارائه شده از سوی کاربری ها می شود، و به دلیل حساسیت این کاربری و ارتباط مستقیم آن با خانواده ها، نحوه تخصیص فضا برای کاربری آموزشی از اهمیت زیادی برخوردار است. گسترش ابزارهای جدید تحلیلی این امکان را در اختیار برنامه ریزان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارائه الگوی بهینه مکان یابی کاربری مراکز آموزشی با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی Ahp فازی و gis (محدوده مورد مطالعه شهر جهرم) با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.