تاثیر شوری خاک و آب بر رشد و عملکرد ژنوتیپ های گندم
محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 917
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI09_208
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385
چکیده مقاله:
در بسیاری از نقاط دنیا، بویژه مناطق خشک و نیمه خشک، شوری یکی از موانع اصلی در تولید محصولات زراعی است. یکی از راهکارهای بهره برداری از این اراضی استفاده از گیاهانی است که قادر به تحمل شوری و تولید اقتصادی در شرایط شوری می باشن. گندم گیاهی نیمه مقاومت به شوری است که آستانه تحمل به شوری آن 6 دسی زیمنس بر متر گزارش شده است (4) اثرات تنش شوری بر عملکرد و اجزاء عملکرد گندم توسط تعداد زیادی از محققین مورد بررسی قرار گرفته است (1و5) . از آنجا که اجزاء مختلف عملکرد تاثیر متفاوتی بر عملکرد نهایی دارند حساسیت عملکرد نهایی به تنشهای محیطی به خصوص تنش شوری تابعی از حساسیت هر یک از اجزاء عملکرد می باشد (4). رشد و نمو اجزاء عملکرد در مراحل فنولوژیکی متفاوت صورت میگیرد بنابراین زمان اعمال تنش می تواند عامل مهمی در تعیین عملکرد درگیاه باشد (3). در شرایطی که تنش شوری درتمام دوره رشد گیاه اعمال شده باشد، کاهش عملکرد دانه بیشتر از زمانی است که شوری بطور مقطعی و تنها در بخشی از فصل رشد گیاه را تحت تاثیر قرار داده باشد.
نویسندگان
احمدرضا محمدزاده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :