نقش تفکر تاملی، خودکارآمدی در پیش بینی معنا خواهی در زندگی در بین معلمان دوره ابتدایی شهر ارومیه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی منافی

سیامک حسین زاده

مریم ولی زاده

کامران ایوبی

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه تفکر تاملی، خودکارآمدی و معنا خواهی در زندگی معلمان شهر ارومیه روش تحقیق مورد استفاده بر اساس هدف تحقیق از نوع بنیادی بوده و بر اساس نحوه گردآوری داده ها توصیفی است. و نیز با توجه به قالب موضوع از نوع همبستگی می باشد. جامعه اماری تحقیق حاضر تمام معلمانی بودند که در سال تحصیلی 1396-97 در یکی از مدارس متوسطه شهرستان ارومیه مشغول تدریس بودند، که بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای چند مدرسه بر اساس نمونه گیری تصادفی انتخاب و در هر مدرسه نیز به صورت سرشماری پرسشنامه تحقیق بین معلمان توزیع شده که حجم نمونه 258 نفر بودند و بدین ترتیب دادههای مورد نیاز پژوهش گردآوری شدند.جهت گرد اوری داده های تحقیق از پرسشنامه های پرسشنامه معناخواهی در زندگی باتیستا 1973 ، پرسش نامه تفکر تأملی، پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران 1981 استفاده شد. در این پژوهش در تجربه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است در قسمت آمار توصیفی با استفاده از شاخص ها فراوانی،درصد و نمودار... به توصیف مورد مطالعه و در قسمت آمار استنباطی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به بررسی فرضیات پژوهش پرداخته شد. نتایج نشان داد که ضریب همبستگی چندگانه متغیر با تفکر تأملی 0/396 می باشد. این متغیر 16 درصد از تغییرات معنا خواهی را پیش بینی می کند. همچنین نتایج تحلیل واریانس مدل برای بررسی توانایی پیش بینی متغیر نگرش به زندگی از تفکر تأملی(عمل عادتی، فهمیدن، تأمل و تفکر انتقادی) گزارش شده است. نتایج آمار F=12/006 در سطح 0/001 معنی دار می باشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت متغیرهای پیشبین یعنی تفکر تأملی(عمل عادتی، فهمیدن، تأمل و تفکر انتقادی) توانایی پیش بینی متغیر ملاک یعنی معنا خواهی را دارند.

کلیدواژه ها

تفکر تاملی، خودکارآمدی، معنا خواهی، معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.