پیش بینی رضایت از زندگی براساس نقش اولویت بخشی ملاک های همسرگزینی و پای بندی به آموزه های همسرداری اسلامی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه لرستانی

کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران

پیمان حاتمیان

دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران

چکیده

< p> از آنجایی که همسرداری در جوامع اسلامی اهمیت بسزایی دارد، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت از زندگی بر اساس اولویت بخشی ملاک­های همسر گزینی و پای بندی به آموزه­های همسرداری اسلامی در مردان متاهل انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مردان متاهل شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۷ بود که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۱۹۴ نفر در نظر گرفته شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه­ی رضایت از زندگی داینر و همکاران (۱۹۸۵)، پرسشنامه اولویت بخشی ملاک های همسرگزینی (۱۳۸۹)، پرسشنامه پای بندی به آموزه های همسرداری اسلامی در مردان حیدری (۱۳۹۳) بود. نهایتا داده­های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss-۲۲ و توسط آزمون­های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. نتایج یافته­های پژوهشی نشان داد که بین نمره کلی اولویت بخشی ملاک های همسرگزینی و پای بندی به آموزه های همسرداری اسلامی با رضایت از زندگی در مردان متاهل رابطه وجود دارد و این رابطه در سطح (۰۰۱/p<۰) معنادار می­باشد. بنابراین می­توان گفت که اولویت بخشی ملاک های همسرگزینی و پای بندی به آموزه­های همسرداری اسلامی به عنوان متغیرهای تعیین­کننده در زندگی مشترک زناشویی توانایی پیش­بینی  رضایت از زندگی در مردان متاهل را دارند.< /p>

کلیدواژه ها

همسرگزینی،رضایت از زندگی، آموزه های همسرداری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.