عکس العمل اکوتیپ های مختلف اسپرس به محلول پاشی اوره
محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,513
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI09_154
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385
چکیده مقاله:
اسپرس گیاهی چند ساله از جنس Onobrychis و متعلق به تیره Leguminosae است. از جمله نباتات علوفه ای خانواده لگوم است که به دلیل ویژگیهای مطلوب از بعضی جهات مختلف نسبت به یونجه برتری دارد (11). از خصوصیات مطلوب آن می توان به بالا بودن میزان پروتئین و خوش خوراکی آن بدون مشکل نفخ و مقاوم بودن به آفت سرخرطومی اشاره کرد (9و10) . درمناطق سردسیر رشد و نمو آن در بهار همزمان با یونجه آغاز ولی گلدهی آن یک تا دو هفته زودتر از یونجه ظاهر می گردد. بدلیل داشتن ریشه مستقیم طویل با انشعبات فرعی در اقلیم نیمه خشک مقاوم است (7و8) در انواع خاکها مخصوصا خاکهای عمیق، با زهکشی خوب و حاصلخیز بهترین رشد را دارد (10).در خاکهای خشک و سبک نیز از رشد خوبی برخوردار است. درنقاط سردسیر به علت مقاوم بودن آن به سرما زودتر در بهار شروع به رشد می کند و رشد آن تا اواخر پائیز ادامه دارد که منجر به تولید چین اضافه می شود (9). نظر به اینکه راندمان تثبیت ازت در گیاه اسپرس کمتر از یونجه می شود (12). لذا کاربرد کود ازته برای برداشت چندین علوفه در سال ضروری بنظر می رسد. عنصر ازت در رشد و نمو گیاه بدلیل شرکت در ساختمان کلروفیل و تشکیل پروتئین گیاه اهمیت دارد. لذا در گیاهان با رشد مستقیم طولی و توسعه شاخ و برگ زیاد که کمبود N را بروز می کند. بکارگیری فرم محلول پاشی ازت بدلیل جذب سریع و جلوگیری از نقصان محصول اهمیت دارد (6). تاثیر مثبت محلول پاشی اوره بر عملکرد دانه (1) و پروتئین (2) گندم و عملکرد دانه (3و5) ، روغن و پروتئین (4) سویا قبلا گزارش شده ولی در خصوص اسپرس گزارشی وجود ندارد. بنابراین بررسی عکس العمل اکوتیپ های مختلف اسپرس به محلول پاشی اوره و اندازه گیری عملکرد آنها می تواند در تولید علوفه مورد نیاز در منطقه شهر کرد کمک کند.
نویسندگان
علی تدین
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :