تاثیر پتاسیم در کاهش خسارت لار و مینوز مرکبات

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,255

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_137

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

یکی از آفات مهم مرکبات که از سال 1373 در باغات شمال بویژه نهالستان ها و درختان جوان (1 تا 5 ساله) شایع شده و خسارت فراوانی وارد می سازد، پروانه مینوز مرکبات می باشد. در نتیجه تغذیه لار و این پروانه از پارانشین برگ رشد رویشی تابستانه مرکبات به شدت دچار خسارت شده که این خسارت بصورت پیچیدگی برگ های جوان و نهایتا ریزش برگ ها دیده می شود (1و2). فعالیت این آفت بطور مستقیم و غیر مستقیم بر تولید و کیفیت مرکبات اثر سوء میگذارد. جهت مبارزه با این آفت از سموم حشره کش قوی استفاده می شود که ضمن آلودگی محیط زیست هزینه های گزافی را بدنبال دارد. با توجه به سرعت ایجاد خسارت توسط لار و مینوز مرکبات روی پارانشیم برگ بررسی افزایش احتمالی مقاومت گیاه در مقابل آفات از طریق مصرف خاکی و محلول پاشی کودهای حاوی پتاسیم می تواند راه مقابله دیگری باشد که به مراتب ارزانتر و ایمن تر خواهد بود. محققین به این نتیجه رسیدند که با توجه به سطوح مختلف ازت برگ در نهال قبل از کاشت در سال اول، مصرف مقادیر مختلف ازت تفاوت معنی داری بر رشد رویشی گیاه ندارد اما درسال دوم افزایش سطوح ازت تا 170 گرم در هر درخت باعث افزایش رشد شده و غلظت های بالاتر موجب کاهش رشد شد ه اند (3). در مجموع ازت از سایر قسمت های گیاه به برگ منتقل می شود. در یک آزمایش اثرات محلول پاشی نیترات پتاسیم و سولفات پتاسیم بر رشد رویشی، خسارت مینور مرکبات و تغییرات عناصر غذایی در برگ پرتقال والنسیا مورد بررسی قرار گرفت. تمامی ترکیبات مصرف شده در این تحقیق باعث افزایش تعداد برگها وطول شاخه های جدید شدند. همچنین درصد خسارت لارومینوز مرکبات نیز در تمام تیمارها کاهش یافت (5).

نویسندگان

مجتبی محمودی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

سیدوحید علوی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جعفری، محمد ابراهیم. 1379. بررسی تاثیر چهار حشره‌کش علیه پروانه ...
  • ملکوتی، محمد جعفر ژ سید جلال طباطبایی. 1378. تغذیه صحیح ...
  • Guzzelli, L., F.S., Davies, and J.J. Fergvson, 1996. Fertilization rate ...
  • Sehaaff, M.E. and J. Lasallc. 1996. Citrus Leaf miner parasitoid ...
  • Stino, G. R., A.E. Aziz, A.A Elezaby and E.A Abd ...
  • نمایش کامل مراجع