برآورد دبی هرز آب جهتبهره برداری بهینه از منابع آب موجود و تحلیل راهکارها(مطالعه موردی حوزه آبخیز دولت قرین، شهرستان سمیرم در استان اصفهان)
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 965
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WATERSHED02_268
تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1389
چکیده مقاله:
پروژه مورد مطالعه با عنوان مطالعات هیدرولوژی پارسل دولت قرین با هدف بررسی اوضاع منابع تجدیدشونده این حوزه و پیداکردن مسائل اساسی موجود در راه بهره برداری مناسب از این منبع و ارائه را هحلهای اساسی برای رفع این مشکلات است. در این مطالعه، مطالبی در خصوص وضعیت منابع آب، پتانسیل آبدهی این زیرحوزه، تخمین سیلابهای احتمالی با دوره برگشتهای مختلف، پتانسیل ایجاد رواناب و سیل آورده شده است. همچنین چالشها و راهکارهای بهره برداری مناسب از منابع آب موجود براساس مشاهدات و واقعیات مورد تحلیل قرار گرفته است. در این تحقیق از نقشه های توپوگرافی 1:50000 ، عکسهای هوایی 1:55000 و نیز نقش ههای زمین شناسی 1:250000 منطقه استفاده شده و طی بازدیدها و عملیات صحرایی مختلف، مشاهدات، اندازه گیریها و نمونه برداریهای مستقیم از خاک، آب، پوشش گیاهی و سایر موارد صورت گرفته است. از منابع آماری مربوط به این منطقه در زمینه های مختلف هواشناسی، جمعیت، آمارهای کشاورزی و نیز سایر اطلاعات آماری استفاده به عمل آمد. همچنین از اطلاعات، گزارشات و نقشه های موجود استفاده شد. از آنجائیکه در دست داشتن اطلاعات هیدرولوژی برای هر طرح مطالعاتی و اجرایی، ضرورت دارد. در صورت نبودن آمار و اطلاعات هیدرومتری، لازم است با به کارگیری روشهای شبیه سازی و استفاده از روابط تجربی که برآوردی از رواناب را با استفاده از سایر مشخصات حوزه از قبیل زمین شناسی، فیزیوگرافی، هواشناسی، خاک و پوشش گیاهی بدست می دهد، به یک حداقل برآورد از وضعیت هیدرولوژیکی منطقه دست یافت. در این گزارش به دلیل فقدان آماری و عدم وجود ایستگاههای هیدرومتری و هواشناسی در داخل حوزه از متدهای تجربی برای بررسی میزان رواناب استفاده گردیده است. البته سعی شده است با اتخاذ ضرائب اطمینان بالاتر و در نظر گرفتن بحرانی ترین وضعیتها برای بروز سیل، محاسبات صورت بگیرد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرزاد روحانی
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان
مرضیه رضایی
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده مهندسی منابع طبیعی دانشگاه
رسول مهدوی
دانشجوی دکترای ژئومورفولوژی دانشگاه صنعتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :