تعیین الگوی زمانی بارش در حوزه آبخیز جازموریان

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,584

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ABKHIZ01_005

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1385

چکیده مقاله:

برآورد سیلاب طراحی یکی از گام های اصلی در طراحی و اندازه یابی انواع سازه ها و تاسیسات هیدرولیکی است که به روشهای مختلفی انجام میگیرد. در مواردی که ظرفیت ذخیره سیستم قابل توجه یا دوره برگشت سیلاب طراحی طولانی باشد مثلا در طراحی سرریز سدهای مخزنی استفاده از مدلهای ریاضی برای تبدیل باران طراحی به سیلاب طراحی یک گزینه معمول و رایج است. باران طراحی منتخب که مولد سیلاب طراحی خواهد بود باید حائز ویژگیهایی باشد و یکی از ویژگیها، نحوه توزیع مقدار باران در طول مدت بارندگی است که آن را اصطلاحا توزیع زمانی یا الگوی زمانی باران طراحی می نامند (در این تحقیق سعی شده تا با استفاده از داده های باران نگار 3 ایستگاه باران سنجی ثبات وزارت نیرو در حوزه آبخیز جازموریان و کاربرد روش Huff و روش pilgrim که روش های رایج در ایالات متحده آمریکا و استرالیا که تشابهات اقلیمی فراوانی باکشور ایران دارند می باشند الگگوی زمانی باران در این حوزه ارائه گردد.) در روش pilgrim مجموعه ای از بارشهای شدید ثبت شده در ایستگاه های موردمطالعه برای 5 پایه زمانی (12، 6، 3، 1 و 24 ساعته) انتخاب و سپس نمودار تجمعی بی بعد آنها همگی روی یک صفحه مختصات پیاده شده و در نهایت منحنی تجمعی متوسط باران طراحی بر اساس مدت تداوم های مذکور استخراج گردیده است در روش Huff اغلب مدل توزیع زماین بصورت توزیع احتمالی ارائه می شود بر اساس یافته های حاصل از رگبارها تصمیم مبنی بر تقسیم بندی رگبارها در چهارچارک گرفته شده است این تقسیم بندی بر اساس اینکه شدیدترین قسمت بارش در یک چهارم اول، سوم یا چهارم به وقوع پیوسته، می باش. توزیع زماین بارش به وسیله منحنی با دو محور بر حسب بارش به صورت درصدی از کل بارش (تجمعی) وتداوم بارش به صورت 25 درصد ازکل مدت تداوم ترسیم و برای تعیین حدود اعتماد ازهیستوگرامهای استفاده شد.

نویسندگان

محسن بنی اسدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی

نورا طغرلی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صدقی، حسین.، 1363.اصول مهندسی هیدرولوژی _ دانشگاه شهید چمران اهواز. ...
  • نجمایی، محمد.، 1369. اصول مهندسی هیدرولوژی، دانشگاه علم و صنعت ...
  • مجله آب و توسعه، 1374. انتشارات وزارت نیرو، شماره 8. ...
  • طالب بیدختی، هجید.، 1375. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تربیت ...
  • امارنامه استان کرمان، 1374. سازمان برنامه و بودجه استان کرمان. ...
  • Rainfall Relationship" Asce , J. of Hyd.Div Vol . 8 ...
  • Pilgrim, D.H , &I. Cordery . 1975، Rainfall Temporal Patterms ...
  • نمایش کامل مراجع