مدیریت مصرف کود دامی در جهت تولید محصول سالم وکاهش خطرات زیست محیطی کودهای ازته در کشت خربزه سوسکی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,062

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_461

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

این بررسی بمنظور مدیریت مصرف کود دامی در جهت کاهش مصرف کودهای ازته در کشت خربزه سوسکی درزمینی به مساحت تقریبی 600 مترمربع واقع در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین به مدت دو سال اجرا شد . آزمایش در قالب طرح آماری کرتهای یکبار خرد شده (اسپلیت پلات)در 3 تکراربا تیمار اصلی کود دامی با منبع کود گاوی پوسیده شده درسه سطح صفر 40 M40) و ( M20)20 ، M0 تن در هکتارو تیمار فرعی ازت با منبع اوره در سه سطح صفرN0 توصیه بر اساس آزمون خاکN210 و 50 درصد کمتر از توصیه N105 بود . تجزیه و تحلیل آماری نتایج صفات مورد مطالعه نشان داد که صفات عملکرد کل میوه ،طول میوه ،قطر میوه ،ضخامت گوشت ،قطر تخمدان ،تعداد میوه ،وزن یک میوه ،درصد قند و نسبت پوست به گوشت در بین تیمار های کود دامی ،کود ازته ،و اثرات متقابل آنها از لحاظ آماری اختلاف قابل ملاحظه ای ندارند . نتایج مقایسات میانگین صفات بر اساس آزمون دانکن نشان داد که بیشترین مقادیرصفات در سطوح کود دامی و کود ازنه به تر تیب در تیمارهای N و 0 M40 بود و در اثر متقابل تیمارها بیشترِین عملکرد کل میوه معادل 29/3 و 28/8 تن در هکتاربه ترتیب مربوط به تیمارهای M40N و 105 M40N0 و هر دو از نظر آماری در یک گروه بودند. عملکرد میوه ،تعداد میوه در بوته ،طول میوه ،قطر میوه و ضخامت گوشت در تیمارهای حاوی کود دامی افزایش داشته اند ولی به دلیل تاثیر پذیری کند کود دامی (مواد آلی) و کوتاهی فصل رشد گیاه معنی دار نشده اند، از طرفی بررسی وضعیت عناصر غذایی خاک در تیمارها ی حاوی کود دامی نشان داد که مصرف کود دامی علاوه بر افزایش 30 تا 50 درصد ازت کل و کربن آلی سایر عناصر غذایی نظیر فسفر ،پتاس ،آهن ،منگنز ،و روی را نیز افزایش و باعث حاصلخیزی می شود.لذا نتیجه می شود در اراضی تحت کشت خربزه با کاربرد کود دامی به میزان 40 تن در هکتار علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک می توان مصرف کودهای ازته را بدون کاهش قابل توجهی در عملکرد حتی تا عدم مصرف تعدیل نمود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حمید ملاحسینی

اعضا هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

غلامرضا سعادتمند

اعضا هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبطعی اصفهان

الهام سادات ملکوتی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Antoun, 1982.Organic material and soil productivity in the Near East, ...
  • -Lund, Z. F. _ and B. D. Doss. 1980. Residual ...
  • -Rajput, A. L. and A. S. Warsi. 1992. Effect of ...
  • -Rosie lemer, B. and M. Dana.2001 .Home gardener Guide, purdue ...
  • نمایش کامل مراجع