مقایسه ی بیماری زایی جدایه های کشوری عامل بوته میری فلفل روی ارقام موجود

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,260

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_288

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

گیاه فلفل Capsicum annum نیز مثل سایر گیاهان زراعی و باغی بیماری های مربوط به خود را دا ر ند . یکی از بیماری های مهم این محصول با ارزش، بیماری بوته میری در اثر قارچPhytophthora capsiciاست. که در اکثر نقاط جهان بلاخص ایران زراعت فلفل را تهدید می نماید. لذا در این راستا جدایه هایی از قارچ عامل بیماری Ph. capsiciاز استان های اصفهان، خوزستان، قزوین، سمنان در سطح آزمایشگاه از لحاظ مورفولوژیکی با بررسی میکروسکوپی اسپورانژیوم آن ها که شامل شکل، اندازه ( عرض×قطر )، اندازه پاپیل در واحد سطح، اندازه و تعداد کلامیدوسپور مورد مطالعه قرار داده شد. هم چنین جهت بررسی بیماری زایی جدایه ها در شرایط گلخانه اقدام به تکثیر جدایه ها برروی محیط کشت نموده وسپس با مایه زنی بطور جداگانه برای هر جدایه روی فلفل خوراکی انجام گردید. هم چنین تعداد 11 رقم فلفل، شام ل هشت رقم فلفل دلمه ای و سه رقم فلفل خوراکی ( معمولی ) در خصوص بررسی مقاوت آن ها تدارک دیده شده است. نتایج حاصله نشان داد که نه تنها جدایه ها از لحاظ شکل با هم دیگر اختلاف داشتند بلکه از لحاظ اندازه ( طول و عرض ) نیز با یکدیگر متفاوت بودند. جدایه های مورد آزمون نیز از نظر بیماری زایی بعضاً با یکدیگر متفاوت بوده و از نظر شدت و ضعف از کنش مختلفی روی گیاهان فلفل مورد بررسی برخوردار بودنددر این راستا تفاوت های فاحشی بین ارقام مورد کشت نسبت بهبیماری بوته میری گونهPh. capsiciمشاهده شده و واکنش ها در مراحل مختلف رشد، شامل مرحله گیاهچه ای، گل دهی و پس از آن نسبت به این بیماری گوناگون بوده است. هم چنین در مقایسه، ارقام فلفل دلمه ای و فلفل خوراکی نیز از ای ن نظر با یکدیگر متفاوت بوده اند.

نویسندگان

پگاه رحمان شیرازی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مهدی نصراصفهانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ارشاد، ج. 1371. گونه های فیتوفترا در ایران. مجله بیماریهای ...
  • ا(لین همایش ملی قشاه«(ی پایدا((تهولید _ 19 - 10 آبان ...
  • pre S /Mv _ t2 002/Mvtt200 .PDF/IL- Babadoost. ...
  • David, K., Fred, G. and Hollingsworth, C. 2003. Brown root ...
  • Howard, H. W., Langton, F. A. and Jellis, G. J. ...
  • Hyeong, Jin Jee., Woong Nam, K. and, Weon, D.Ch. 2001. ...
  • Kim, H. B. and Kim, Y. W. 1984. Varietal evaluation ...
  • Pande, S., Pathak, M., Sharma, M., Narayana Rao, J. and ...
  • Thomas, A. S., Donald, L. H. and Claude, E. T.. ...
  • Tsao. P. H. 1983. Factors affecting isolation and quantitatio of ...
  • Waterhouse, G. M., Newhook, F. J. and Stamps, D. J. ...
  • نمایش کامل مراجع