پرورش آبزیان شوری پسند با استفاده از آبهای نامتعارف

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 832

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_232

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

آب نامتعارف به آبی گفته می شود که جهت فعالیتهای کشاورزی، دامپروری، شرب، صنعت و غیره کاربردی ن دارند. در استان کرمان منابع آب شور زیادی وجود دارند که ضمن نامتعارف بودن به علت پیشروی و هجوم به سفره های آب شیرین ، مشکل جدیدی در زمینه کاهش منابع آب شیرین به وجود آورده اند. در این پژوهش که به منظور بررسی امکان پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان با استف ا ده از آبهای شور بلا استفاده استان کرمان در سال 1387 صورت گرفت ، از یک زه کش (در منطقه رباط شهر بابک ) با متوسط دبی 45 لیتر بر ثانیه و قابلیت هدایت الکتریکی EC=31000 میکروموس بر سانتی متر استفاده شد. میانگین خصوصیات فیزیکو شیمیایی آب مورد استفاده در این پژوهش برای پی اچ 7/4 ، قابلیت هدایت الکتریکی 31 میلی موس بر متر و عناصر سدیم 4637 ، کلسیم 737 ، منیزیم 390 ، پتاسیم 26/1 کلر 7267 ، آمونیاک 0/0002، سولفات 3080 ، کل مواد جامد محلول 16275 ، سختی کل (کربنات ی) 3450 ، نیتریت 0/001 ، اهن 0/8 میلی گرم در لیتر اندازه گیر ی شدند . میزان درجه حرارت آب در زمان نمونه برداری از 13/5 تا 16 درجه سانتی گراد متغیر بود 0 تعداد 4000 قطعه ماهی قزل آلا با اوزان 10 تا 25 گرم پس از آداپتاسیون به استخرهای احداث شده رها سازی شدند که پس از گذشت 110 روز به وزن مناسب صید رسیدند .میزان بازماندگی د رطول دوره حدود 90 در صد و ضریب ثبدیل غذایی 1/25 بود متوسط وزن ماهیهای صید شده حدود 220 گرم بود که با توجه به کوتاه بودن مدت زمان پرورش وزن مناسبی است . هدف از اجرای این طرح بررسی امکان پرورش ماهی قزل آلا در این منبع آبی بود که خوشبختانه نتایج رضایت بخش بود . باتوجه به تنوع اقلیمی استان کرمان و وجود منابع آب شورزیاد، امکان پرورش سایر گونه های مقاوم به شوری از جمله ماهیان خاویاری (فیل ماه ی)، ماهی تیلاپیا، خامه ماهی، ماهی شانک ، آرتمی ا و چند گونه دیگر نیز امکان پذیر است که پرورش تمامی این گونه ها ی ک فعالیت کام لا اقتصادی می باشد ،ضمن اینکه با مطالعه آبهای خروجی ایناستخرها،امکان تولید محصولات زراعی مقاوم به شوری قابل بررسی است

کلیدواژه ها:

آبهای نامتعارف شور- قزل آلای رنگین کمان- آبزیان شوری پسند

نویسندگان

نادر نخعی

محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • علیزاده، مرتصی(375 1)-پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در استخرهای ...
  • الین همایش ملی گشاه(ی پایدا1 _ _ _ _ 19 ...
  • علیزاده، مرتضی(379 1)-روابط متقابل سطوح مختلف پروتئین و انرژی بر ...
  • قلاحتی مروست، ع(382 1)-مقایسه روند توسعه گنادهای ماهی قزل آلای ...
  • نقیسی بها بادی، محمود(1380)بررسی امکان جایگزینی آرد ضا یعات کشتارگاهی ...
  • نمایش کامل مراجع