مطالعه تاثیر خاکپوشهای پلی اتیلن به منظور کاهش اثرات شوری آب آبیاری

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 862

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_119

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

شوری منابع آب و خاک از عوامل مهم محدود کننده تولیدات زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان و از جمله کشور ما می باشد. با توجه به محدودیت منابع آبی مناسب برای آبیاری محصولات در این مناطق ، استفاده از آبهای شور برای کشاورزی یکی از گزینه هایی است که مورد توجه ویژه قرار گرفته است .در شرایط نیمه صحرایی منطقه چرمشهر ورامین اراضی نسبتا وسیعی با مشکل شدید شوری وجود دارد و مسئله شوری منابع آب و خاک و کمبود آب با کیفیت مطلوب برای کشاورزی به طور جدی مطرح می باشد. نظر به سطح زیر کشت بالای محصولات جالیزی و خصوصا طالبی و گرمک در این منطقه استفاده از خاکپوشهای پلی اتیلن به عنوان یکی از روشهای مقابله با شوری و کاهش اثرات زیان آور آن می تواند ما را در دستیابی به مدیریتهای بهتر استفاده از آبهای شور برای زراعت و تولید این محصول یاری نماید. . در همین راستا و به منظور بررسی اثرات کاربرد مالچ های پلی اتیلن در کاهش اثرات شوری آب آبیاری و نقش آن در افزایش کمیت و کیفیت محصول طالبی سمسوری مطالعه ای با استفاده از یک طرح آماری اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل با 3 6 و 10 دسی زیمنس بر متر به عنوان ، تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اشراق اجرا شد . 3 کیفیت آب آبیاری، حدود 2 فاکتور اصلی و 3 تیمار خاکپوش پلاستیکی ( بدون مالچ، مالچ شفاف و مالچ تیره) به عنوان فاکتور فرعی در هر بلوک اعمال شد. برای تهیه آب آبیاری با کیفیتهای مورد نظر از آب رودخانه ، زه کش و چاه موجود در محل استفاده شده و آبیاری کرت های مورد نظر نیز بر اساس نقشه طرح صورت پذیرفت. براساس نتایج بدست آمده استفاده از مالچ پلاستیکی می تواند باعث کاهش اثرات شوری اب ابیاری شده و در این میان مالچ پلاستیکی تیره بهترین تیمار برای ابیاری با آب شور میباشد.

نویسندگان

پیمان جعفری

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ صالحی فیروزآباد، محمد. 1376. شوری و راههای مقابله آن، ...
  • _ Feigin, A., Rylski, I., Meiri, A., Shalhevet, J., 1987. ...
  • - Flores, P., Caovajal, M., M., Martinez, V., Navarvo, J.M., ...
  • _ Hanada, T.1991 .The effect of mulching and row covers ...
  • -Humphery, A.E., and V. Rodriguez. 1998. Ion c O _ ...
  • - Masui, M. 1966. Studies On the absorption of nutrient ...
  • - Maas, E.V. 1985. Salt tolernce of plants. Applied Agricultural ...
  • - Mangal, J.L., P.S. Hooda, and S. Lal. 1988. Salt ...
  • - Meiri, A.m Plant, Z. and Pincas, L. 1981. Salt ...
  • _ Rhoades, J. D., F. T. Bingham., J. Letey. A.R. ...
  • -Yang, Y.Z. 1984. Changes in soil salts under plastic mulching ...
  • نمایش کامل مراجع