نقش کرم خاکی Lumbricus terrestris L در کیفیت و پایداری خاک های شور

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
  • کد COI اختصاصی: SACP01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نعمتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد،

فایز رئیسی

دانشیارگروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد،

علیرضا حسین پور

دانشیارگروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

به دلیل همبستگی بین جمعیت کرمهای خاکی و حاصلخیزی خاک، فراوانی و فعالیت کرم خاکی به عنوان یک شاخص کیفیت خاک در اکوسیستمهای کشاورزی محسوب میگردد. هدف از اجرای این تحقیق مطالعه نقش کرمخاکیLumbricusterrestris L. در کیفیت و پایداری خاکهای شور بود. در این تحقیق اثر شوری ناشی از نمک کلرید سدیم و دو نوع ماده اصلاحی آلی (بقایای یونجه و کود گاوی) بر تنفس میکروبی خاک، فعالیت آنزیمهای ساکاراز و اورهآز و پایداری خاکدانه، میانگین وزنی قطر ذرات بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط یکنواخت و کنترل شد هی گلخان های به مدت 19 هفته مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که اضافه کردن مواد آلی (بقایای یونجه و کود گاوی) به خاک شور در حضور کرم خاکی به طور متوسط تنفس میکروبی خاک، فعالیت آنزیمهای ساکاراز و اورآز و میانگین وزنی قطر 25 و % 2 در مقایسه با خاک غیر شور بدون اضافه کردن مواد آلی افزایش داده است. نتایج این % ، 28% ، ذرات را به ترتیب % 84 تحقیق نشان داد که مصرف مواد آلی برای تأمین نیاز غذایی کرم خاکی باعث تعدیل اثر شوری بر خاکدانه سازی و شاخص های بیولوژیک کیفیت خاک مانند فعالیت میکروبی و آنزیمها دارد. بهبود و احیا این شاخصها در خاکهای شور نه تنها افزایش پایداری اکوسیستم بلکه ارتقاء رشد گیاه را به دنبال خواهد داشت.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.