مقایسه اقتصادی ابیاری بااب معمولی بهصورت جوی پشته ای و ابیاری با پساب به د و صورت قطره ای سطحی و زیرسطحی گیاه ذرت
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,333
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SARVAB02_012
تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1389
چکیده مقاله:
در کل جهاان حدود 69% آب مصرفی صرف کشاورزی و عموما ابیاری می شود از 31% بقیه 23% به مصرف صنایع می رسد و مصارف خانگی تنها حدود 8% را شامل می گردد دراین راستا کشاورزی و صنایع بیشترین مصرف آب را داشته و بالاترین نقش را در الودگی ابها دارند ابهای مصرفی خانگی و شهری و همچنین ابهای مصرفی در صنایع باعث تولید حجم انبوهی از پساب می گردند محدودیت منابع آبی بویژه در مناطقی مانند کشور ما ضرورت استفاده بهینه از اینگونه ابها را دو چندان نموده است کنترل کیفیت پسابها تصفیه موثر جهت حذف الودگیها و استفاده مجدد از ابهای بازیافت شده در کشاورزی عامل ارزشمند جلوگیری از نفوذ این الودگیها به محیط زیست و صرفه جویی در استفاده از منابع آبی است این تحقیق سه نوع ابیاری : شامل ابیاری با آب معمولی به صورت سطحی جوی پشته ای، آبیاری با پساب بصورت قطره ای سطحی و آبیاری با پساب بصورت قطره ای زیرسطحی را از نظر اقتصادی مورد بررسی قرار می دهد نتایج نشان میدهد که مقدار عملکرد محصول خشک با آب معمولی بصورت سطحی دوازده تن در هکتار و با آب پساب بصورت قطره ای سطحی و عمقی بترتیب پانزده و نوزده تن درهکتار می باشد که از نظر تجزیه و تحلیلهای اقتصادی منفعت - هزینه نوع پسماند قطره ای زیرسطحی با صرفه تر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اصغر عابدی
استادیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه شهرکرد
محمد رفیعی الحسینی
استادیار زراعت دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :