سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: IRCIVIL04_101
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 133
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی روند توسعه کالبدی – فضایی شهر ساری در دو دهه اخیر 1375-1395 با استفاده از مدل آنتروپی شانون
چکیده مقاله:
الگوی رشد و توسعه کالبدی یا شکل شهر به عنوان الگوی فضایی فعالیت های انسان در برهه خاصی از زمان تعریف می شود و به دو دسته اصلی گسترش افقی یا پراکندگی شهری و الگوی شهر فشرده تقسیم می گردد. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی روند الگوی رشد و توسعه کالبدی – فضایی شهر ساری است. روش تحقیق در پژوهش حاضر تحلیلی - تطبیقی بوده و برای تحلیل نوع گسترش شهر ساری از مدل کمی آنتروپی شانون استفاده شده است. با توجه به وجود موانع موجود پهنه ای، خطی و کانونی در اطراف شهر ساری نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که تدوین ضوابط متراکم سازی در شهر و اختصاص زمینه ای غیرکشاورزی برای ایجاد مناطق عملکردی خاص و جلوگیری ازتغییر کاربری اراضی زراعی، باغی، جنگلی، مدیریت یکپارچه، استفاده بهینه از زمین و اولویت بندی اصولی کاربریها، متناسب با ضرورت های توسعه از جمله مواردی هستند که در جهت ساماندهی توسعه شهری باید مدنظر قرار گیرد. با توجه به شرایط حاکم بر شهر، مشخص شد که در دوره زمانی 1375-1385 رشد و گسترش شهر به صورت فشرده و تقریبا همگام با رشد جمعیت بوده، اما از دهه 1385 به بعد پدیده رشد بیقواره شهری (اسپرال) در شهر ساری اتفاق افتاده است. بر این اساس با توجه به لزوم ساماندهی و هدایت توسعه شهری به صو رت معقول و منطقی، لزوم تغییر آن و استفاده از راهکارهایی جهت فشردگی بیشتر از پیش احساس می گردد.
کلیدواژه ها:
توسعه كالبدي – فضايي، گسترش افقي، الگوي فشرده، آنتروپي شانون، شهر ساري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1031348/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری کتریمی، فاطمه و صید بیگی، صادق و رسولی، سید حسن،1399،ارزیابی روند توسعه کالبدی – فضایی شهر ساری در دو دهه اخیر 1375-1395 با استفاده از مدل آنتروپی شانون،چهارمین مجمع توسعه فناوری و کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران(Ircivil2019)،تهران،،،https://civilica.com/doc/1031348
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، جعفری کتریمی، فاطمه؛ صادق صید بیگی و سید حسن رسولی)
برای بار دوم به بعد: (1399، جعفری کتریمی؛ صید بیگی و رسولی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- طراحی پایدارساز سیستم قدرت به کمک شبکه عصبی مصنوعی بهینه شده با الگوریتم کرم شب تاب
- بررسی اثر آسایش حرارتی تطبیقی بر میزان مصرف انرژی یک ساختمان در اقلیم های مختلف ایران
- مطالعه تاثیر استفاده از پنجره های دوجداره مشبک بر صرفه جویی انرژی در ساختمان ها
- بکارگیری مدل بلوغ سازمانی مدیریت پروژه OPM3 در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی
- نقدی بر وضعیت کتابخانه های تخصصی ایران از نظر منابع اطلاعاتی و خدمات بر اساس مقایسه با استانداردهای کتابخانه های تخصصی ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.