تحلی عوامل موثر بر تحقق مفهوم اقتصاد مقاومتی در ورزش ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی و فدراسیون ها با تاکید بر فدراسیون ورزش سه گانه
  • کد COI اختصاصی: CSSF01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی افشاری

استادیار مدیریت ورزشی پژوهشگاه علوم ورزشی

میرحسن سیدعامری

استاد دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ارومیه

حبیب هنری

دانشیار دانشکده علوم ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

مقدمه: بر مبنای منویات مقام معظم رهبری، از ویژگی های اساسی مدیریت اقتصادی موفق، داشتن الگوست. در ایران ما مسئله فقدان الگوی مشخص برای مدیریت اقتصاد، به ویژه در برخورد با شرایط چالش و بحران،به سادگی قابل درک است (اسدی و همکاران، 38:2015 ). سازمان های ورزشی نیز از این امر مثتثنا نبوده و می توان اذعان داشت امروزه شرایط نابسامان و مشکلات اقتصادی در سازمان ها به ویژه سازمان های ورزشی، لزومبازنگری در ساختار اقتصادی، صرفه جویی و درآمدزایی را بیشاز پیش نمایان می سازد. ازاین رو پژوهش حاضر باهدف بررسی اقتصادمقاومتی در ورزش ایران تدوین گردیده است. روش شناسی: روش تحقیق توصیفی بوده و به شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه این پژوهش متخصصان و صاحبنظران حوزه مدیریت و ورزش می باشند. محقق از روش نمونه گیری نظری دراین تحقیق با توجه به جامعه تحقیق استفاده نمود N=160 که درنهایت 112 پرسشنامه دریافت گردید. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های محقق ساخته اقتصاد مقاومتی a=0/92 استفاده گردید. از آزمون های کالموگروف اسمیرنف و دوجمله ای در نرم افزار Spss نسخه 22 و روایی سازه و مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار Amos نسخه 22 استفاده شد.یافته ها: نتایج بار عاملی و مقادیر T نشان داد اهرم های مقاومت بخش اقتصادی مهم ترین عامل دربین عوامل اقتصادمقاومتی در ورزش می باشد؛ هم نین نتایج آزمون دوجمله ای نشان دهنده اهمیت اقتصاد مقاومتیو تمام مولفه های آن بود. نتیجه گیری: بر مبنای نتایج و تاکید بر لزوم پیاده سازی مولفه های اقتصاد مقاومتی در ورزش؛ تطبیق ساختاری، جذب نیروی انسانی، ایجاد رویکرد راهبردی در این خصوص، فراهم سازی زیر ساخت های لازم و صرف جویی اقتصادی در ورزش امری بدیهی در راستای رسیدن به آرمان ها و رویکردهای اقتصاد مقاومتی در حوزه ورزش به نظر می رسد

کلیدواژه ها

استراتژی های اقتصادی، اهداف اقتصادی، مدیریت اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.