مقایسه ادراک جوانمردی سازمانی بین مدیران ادارات ورزش و جوانان استان هاو فدراسیون های ورزشی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ندرلو

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی

زهره وندیان

دانشجوی دکتری بازاریابی ورزشی دانشگاه تربت مدرس

رضا شجیع

استادیار دانشگاه پیام نر استان البرز

چکیده

شهروندی سازمانی اولین بار توسط باتمان و ارگان در اوایل دهه 1980 میلادی به دنیای علم ارائه شد (بینستوک و همکاران، 2003).ارگان پنج بعد رفتار شهروندی را اینگونه بیان می دارد که شامل وظیفه شناسی، نوع دوستی، فضیلت شهروندی، جوانمردی، احترام وتکریم است (اپل بام و همکاران، 2004). ایده جوانمردی سازمانی توسط ندرلو (1393) از مفهوم جوانمردی و از نظریه رفتار شهروندیسازمانی معرفی شد و در وزارت ورزش و جوانان مورد آزمون قرار گرفت. جوانمردی سازمانی مجموعه ای از رفتارهای انسان گرا و انتخابگرانه است که فراتر از چارچوب وظایف مشخص شغلی است و یک شاغل از خود به طور آشکار و پنهان نشان می دهد. هدف از تحقیقحاضر مقایسه ادراک جوانمردی سازمانی بین مدیران ادارات ورزش و جوانان و فدراسیون های ورزشی است. این پژوهش از نوع تحقیقاتهمبستگی است که به روش میدانی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران ادارات ورزش و جوانان استان ها وفدراسیون های ورزشی در سال 1394 می باشند. نمونه آماری شامل 160 نفر بودند به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازهگیری در این تحقیق شامل پرسشنامه ساخته شده توسط ندرلو (1393) با پایایی 74% است. نتایج مقایسه جوانمردی سازمانی بین دوگروه تحقیق مطابق جدول زیر است. (جدول در متن مقاله اصلی). همانطور که از سطح معناداری جدول (کمتر از 0/05) مشاهده می شود بین ادراک جوانمردی سازمانی در ادارات ورزش و جوانان استان ها و فدراسیون های ورزشی تفاوت معناداری وجود دارد. با توجه به میانگین های موجود متغیرها در جدول می توان بیان کرد که جوانمردی سازمانی در ادارات ورزش و جوانان متوسط و فدراسیون های ورزشی در حدود متوسط است که در ادارات ورزش و جوانان میانگین بالاتر است. با توجه به نتایج و تفاوت بین دو گروه مدیران فدراسیون های ورزشی باید بیشتر به آموزش موارد مربوط بهجوانمردی سازمانی در بین کارکنان خود بپردازند. البته ادارات ورزش و جوانان هم باید برای ارتقای بیشتر این متغیر در محیط کاریخود تلاش کنند تا از مزایای حاصل از آن برخوردار شوند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.