کاربرد ریزوبیوم ، تحولی اقتصادی در مزارع لوبیاکاری
محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,271
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FERTILIZER01_113
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1389
چکیده مقاله:
گیاه لوبیا می تواند قسمت عمده ای از نیتروژن مورد نیاز خودرا از طریق تثبیت بیولوژیکی نیتروژن تامین نماید. با مصرف مایه تلقیح ریزوبیوم ، میزان مصرف نیتروژن به 30 کیلوگرم درهکتار کاهش می یابد . مصرف ریزوبیوم باعث افزایش عملکرد دانه ، افزایش راندمان مصرف کود نیتروژن ، کاهش علف هرز، کاهش مصرف سموم ، کاهش آبشویی کود، بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک ، افزایش قدرت رقابت لوبیا در مقابل علفهای هرز، حفظ ثبات اکوسیستم زراعی و توسعه کشت ارگانیک می شود. سطح زیر کشت لوبیا در استان مرکزی حدود 12000 هکتاراست ، که مزیت اقتصادی بکارگیری مایه تلقیح ریزوبیوم از طریق افزایش عملکرد لوبیا (حدود 10 درصد) و کاهش مصرف کود نیتروژن ( 75 درصد) تحقق پیدا می کند
نویسندگان
مسعود دادپور
اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
محمدعلی خودشناس
اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
جواد قدبیکلو
اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :