چالش های توصیه و کاربرد مایه تلقی حهای حاوی PGPR در ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
  • کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ خسروی

استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب

هادی اسدی رحمانی

استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب

چکیده

باکتر یهای افزاینده رشد گیاه یا اصطلاحاPGPR قادرند از طریق سازوکا رهای مختلفی ازجمله توانا یی تولید تنظیم کننده ها ی رشد گیاه، تثبیت غیر همزیستی نیتروژن و توان حل کنندگی ترکیبات نا محلول بر رشد گیاه تأثیر بگذارند. با اینحال تا به امروز در بسیاری از کشورها استفاده تجاری و کاربرد در مقیاس وسیع PGPR در کشاورزی پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است. یکی از دلائل ابن مسئله وجود گزارشات متفاوت و تضاد بین نتایج آزمایشگاهی، گلخان های و مزرعه ای و عدم تکرارپذیری این نتایج است. این مسائل عمدتاً ناشی از تنوع در اقلیم و ارقام گیاهی، ترکیب فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک خاک، میزان ماده آلی خاک، رقابت ریزجانداران بومی، مقدار رطوبت خاک و شاید ناشناخته بودن دیگر عواملی باشد که PGPR بواسطه آن بر رشد گیاه مؤثر واقع می شوند. پیچیدگی های ذکر شده در مزرعه به علت ناهمگنی عوامل زنده و غیر زنده به گونه ای غیر قابل کنترل تر از شرایط گلخانه ای م یباشند این موضوع مقدار و جمعیت قابل توصیه مایه تلقیح، زمان و مکان و روش بهینه مصرف مایه تلقیح را با مشکل مواجه می کند. گزارش ها نشان م یدهد که بیشتر پژوهش ها در این زمینه در سطح گلخانه و در خارج از مزرعه انجام شده است. با اینحال برخی نتایج مزرعه ای مثبت در ایران گزارش شده است. از طرف دیگر قیمت کم کودها ی شیمیایی مانع دیگری در توجه، تحقیق و توسعه کاربردPGPR در کشاورزی ایران شده است. غیر متمرکز بودن تحقیقات، کم بودن میزان ماده آلی خا کها، ، مشکلات موجود در تکثیر صنعتی و تجاری سازی، هدفمند نبودن یارانه کود، عدم قاطعیت برای تضمین اثربخشی آنها در همه مناطق و در همه زما نها، عدم ارتباط مناسب بین بخش پژوهش، تولید و ترویج و نبود ساز و کارمناسب در مورد نظارت و کنترل کیفی مایه تلقی حهای تجاری از مهمترین چالش های PGPR در ایران می باشند.

کلیدواژه ها

مای هتلقیح، باکتر یهای محرک رشد گیاه،PGPR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.