بررسی اثر ضدالتهابی و ضد باکتریایی عصاره لیپیدی قلم دریایی (Virgularia gustavina) در سواحل بندرعباس
محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 23، شماره: 2
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 416
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAB-23-2_006
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1399
چکیده مقاله:
در سال های 2001- 2002، تحقیقات داروشناسی مواد شیمیایی دریایی گستره ی جهانی یافته است. این تحقیقات در سال های اخیر نشان داده اند که ترکیبات دریایی استخراج شده از موجودات دریایی اثرهای مشخص ضدالتهابی و ضدباکتری دارند. قلم های دریایی یک گروه خاص از انتوزوآها هستند. این جانوران بنتیک و چسبیده به بسترند. قلم های دریایی در تمام آب های جهان از مناطق بین جزر و مد تا بالای 6100 متر زندگی می کنند.
برای ارزیابی التهابی روش ایجاد تورم در گوش موش با استفاده گزیلن به کار گرفته شد. موش های نر نژاد NMRI به 3 گروه کنترل مثبت (دگزامتازون mg/kg 15)، کنترل منفی (نرمال سالین) تجربی تقسیم شدند. به موش های گروه تجربی دوزهای (mg/kg 10)، (mg/kg 20) و (mg/kg 40) عصاره ی لیپیدی کلروفرمی و هگزانی در گروه های مجزا به صورت درون صفاقی تجویز شد و سپس نتایج، تجزیه و تحلیل آماری شد؛ اثر ضد التهابی در غلظت های 10-40 میلی گرم بر کیلوگرم و در مقایسه با نرمال سالین اختلاف معنی داری نشان داد؛ درحالی که در مقایسه با دگزامتارون اختلاف معنی دار نبود و عصاره های کلروفرمی و هگزانی قلم دریایی که 2/54 درصد آراشیدونیک اسید دارند، حتی در غلظت های کمتر اثرهای زیادی داشتند.
اثر ضدباکتریایی عصاره های کلروفرمی و هگزانی به روش آزمون هایانتشار دیسک و MIC)Minimum Inhibitory Concentration=( و (Minimum Bactericidal Concentration=MBC) انجام شد. نتایج ضدباکتریایی نشان داد که در این آزمایش ها بیشترین اثر از عصاره های کلروفرمی بود؛ میزان MIC در باکتری Staphylococcus aureus در غلظت µg.ml ، 125 و BC M همان باکتری در غلظت µg.ml ، 250 بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیلا صفاییان
استادیار گروه بیولوژی دریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
اکبر اسماعیلی
. دانشیار گروه بیولوژی دریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
شراره شریفی
داتشجوی کارشناسی ارشد گروه بیولوژی دریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :