اثر بخشی آموزش توجه به خود بر ولع مصرف و امید به زندگی زنان مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد یزد در سال 1396

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش علمی و پژوهشی ملی با عنوان راهکارهای پیشگیری و درمان اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر
  • کد COI اختصاصی: PTADA02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه السادات مرسوی ندوشن

مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

یاسر رضا پور میر صالح

مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

چکیده

اعتیاد به مواد به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی قرن حاضر می تواند موجب مشکلات روانی، اجتماعی و عاطفی برای فرد معتاد، خانواده های آنان و همچنین جامعه شود. وجود فرد وابسته به مواد در خانواده جنبه های مختلف را تحت تاثیر قرار داده و تجربه ی هیجان های منفی را در پی دارد. یکی از ابزارهای روانی که میتواند در این شرایط تنش زا نقش موثری ایفا کند توجه به خود افراد خانواده مخصوصا زنان معتاد می باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش توجه به خود بر ولع مصرف و امید به زندگی معتادین زن مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر یزد صورت گرفته است. بدین منظور ازبین مراکز ترک اعتیاد شهر یزد به روش در دسترس 3 مرکز انتخاب شد و از معتادین زن مراجعه کننده به این مراکز خواسته شد امید به زندگی و ولع مصرف را تکمیل کنند. در مرحله بعد 30 نفر از افرادی که پایین ترین نمره را از پرسشنامه امید به زندگی و نمره بالا از پرسشنامه ولع مصرف کسب کردند بصورت تصادفی در 2گروه 15 نفری آزمایش و کنترل تقسیم شدند. سپس جلسات درمانی در 8جلسه 120 دقیقه ای برای آزمودنی های گروه آزمایش برگزار گردید. در این مدت گروه کنترل درمانی دریافت نکردند.. بعد از اتمام جلسات مجددا از 2گروه پرسشنامه امید به زندگی و ولع مصرف به عنوان پس آزمون به عمل آمد. سپس داده ها جمع آوری شده و به وسیله نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که در پس آزمون نمرات امید به زندگی و ولع مصرف گروه آزمایش نسبت به گروه گواه تغییر معناداری پیدا کرده است. پس، می توان نتیجه گرفت که آموزش توجه به خود و همسر برامید به زندگی زندگی وولع مصرف معتادین تاثیر معناداری داشته است.

کلیدواژه ها

توجه به خود ، ولع مصرف، امید به زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.