مقایسه تاثیر زیلماکس و سطوح متفاوتی از اسانس زنیان به عنوان داروهای بتاآگونیست بر عملکرد رشد و متابولیت های بیوشیمیایی سرم در جوجه های خط پدری رگه آرین
محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 48، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 519
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-48-1_013
تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1399
چکیده مقاله:
این بررسی به منظور ارزیابی تاثیر مکمل سازی خوراکی اسانس زنیان یا زیلپاترول هیدروکلراید بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجه های بیوشیمیایی سرم در جوجه هایی که در دو محیط با برنامههای دمایی مختلف پرورش مییافتند، صورت گرفت. هدف دیگر این پژوهش، بررسی تاثیر تنش سرمایی بر فراسنجه های یادشده بوده است. یک طرح کامل تصادفی با هشت تیمار استفاده شد. چهار جیره خوراکی استفاده شد (جیره شاهد یا پایه، اسانس زنیان در دو سطح 150 و ppm450 و زیلپاترول در سطح ppm 6/1 که به جیره پایه افزوده میشدند) که هرکدام با تکرارهای مربوطه (24 تکرار؛ 192=n؛ یک قطعه جوجه نر آرین در هر قفس انفرادی به عنوان تکرار) در دو محیط با برنامه دمایی مختلف (محیطی با دمای طبیعی و محیطی با تنش دوره ای سرمایی) به جوجه ها خورانده میشد. نتایج نشان داد در محیط پرورشی طبیعی، افزودن اسانس زنیان در سطح ppm 450 و زیلپاترول به جیره پرنده ها موجب افزایش تری گلیسریدهای پلاسمایی در پایان دوره رشد (روز 29) در مقایسه با شاهد شد (05/0≥P). تنش سرمایی به طور معنی داری، عملکرد و وزن نسبی بورس فابریوس را در پرنده ها کاهش داد (05/0≥P). در کل افزودنی ها تاثیر مثبتی بر عملکرد پرنده ها نداشتند و نتوانستند تاثیر منفی تنش سرمایی روی جوجه ها را تخفیف دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهاد صمدیان
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
آرمین توحیدی
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سعید زین الدینی
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
محمد امیر کریمی ترشیزی
استادیار گروه پرورش طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :