ارزیابی فراسنجه های عملکرد، وزن اندام های داخلی و برخی پاسخ های ایمنی جوجه های گوشتی از طریق مکمل سازی سولفات آهن در دوره های مختلف تغذیه ای
محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 50، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 376
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-50-1_006
تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1399
چکیده مقاله:
یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با استفاده از 450 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه برای تاثیر سطوح مختلف آهن (صفر، 40 و 80 میلیگرم در کیلوگرم) از منبع سولفات آهن برای 3 دوره تغذیهای شامل کل دوره پرورش (سن 1 تا 42 روزگی)، دورههای رشد و پایانی (سن 11 تا 42 روزگی) و دوره پایانی (سن 25 تا 42 روزگی) بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی بدن و پاسخهای ایمنی جوجه های گوشتی با استفاده از 450 قطعه جوجه یکروزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 انجام شد. نتایج نشان دادند که 80 میلیگرم سولفات آهن در هر کیلوگرم جیره، مصرف خوراک روزانه جوجه های گوشتی را در کل دوره پرورش بطور معنیداری کاهش داد (05/0> P). افزودن 40 میلیگرم بر کیلوگرم سولفات آهن در جیره، وزن نسبی تهیروده، ایلئوم و کل روده را کاهش داد (05/0> P). وزن نسبی غده بورس فابریسیوس جوجههای تغذیه شده با 40 میلیگرم در کیلوگرم مکمل سولفات آهن در دوره پایانی در مقایسه با جوجههای تغذیه شده با تیمار شاهد بیشتر بود (05/0> P). در دوره پایانی، اثرات مثبتی بر درصد مونوسیتهای خون جوجههای تغذیه شده با جیرههای حاوی مکمل سولفات آهن در مقایسه با کل دوره مشاهده شد (05/0> P). همچنین استفاده از 40 و 80 میلیگرم در کیلوگرم از مکمل سولفات آهن، درصد لنفوسیتهای خون جوجهها را بطور خطی (01/0> P) افزایش داد. به طور کلی، بر اساس نتایج این آزمایش بنظر میرسد که مصرف 40 و 80 میلیگرم در کیلوگرم مکمل سولفات آهن، با کاهش وزن روده باریک باعث بهبود کیفیت لاشه میگردد و اثرات مفیدی بر پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی بخصوص در دوره پایانی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد بهروزلک
دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
محسن دانشیار
دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
پرویز فرهومند
استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
عباس نیکو
استادیار، گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :