سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی و ساخت پمپ نمونه برداری فردی دو کاناله هوشمند

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 558
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOHS11_247

تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1399

چکیده مقاله طراحی و ساخت پمپ نمونه برداری فردی دو کاناله هوشمند

هدف کاربردی: امروزه در دنیای صنعتی چندین هزار ترکیب شیمیایی به اشکال گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند کهروز به روز نیز بر تنوع آن ها افزوده می شود، انتشار این مواد در محیط کار سلامت شاغلین را به شدت تهدید می کند، از اینرو مسئله آلودگی هوا از دیدگاه بهداشت حرفه ای اهمیت بسزایی دارد. امروزه پمپ های نمونه برداری مورد استفادهدر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی که عمدتا از کشورهای خارجی خریداری می گردند، دارای قیمت بسیار بالایی می باشند،همچنین عدم وجود قطعات یدکی و عدم ارائه خدمات پس از فروش مناسب توسط شرکت های وارد کننده این پمپ ها، ازسایر مشکلات قابل ذکر این دستگاه می باشد . لذا هدف از این مطالعه طراحی و ساخت پمپ نمونه برداری فردی دوکانالههوشمند می باشد.روش کار: در این مطالعه ابتدا پمپ های نمونه بردار فردی رایج در بازار از نظر مشخصات ظاهری، ساختاری و عملکردی موردبررسی قرار گرفت. ابتدا یک نمونه اولیه به صورت تک کاناله برای دبی متوسط ساخته شد. در ادامه به منظور ارتقاء نمونهاولیه، پمپ دیافراگمی مورد استفاده در حجم کوچکتر با تعداد پالس بیشتر و از جنس سبکتر و مقاومتر ساخته شد سپس دومجرای ورود و خروج هوای مجزا در پمپ تعبیه شد و در انتها یک مدار الکتریکی در مسیر جریان الکتریکی موتور قرار گیرد تامتناسب با زمان تنظیم شده جریان برق را قطع و وصل نماید. اجزای مورد استفاده در پمپ نمونه بردار فردی شامل مدارالکتریکی، پتانسیومتر، منبع تغذیه، پک باطری، لوله های اتصال دهنده، نمایشگر دبی و زمان، موتور، پمپ دیافراگمی، سیستمکنترل کننده دور موتور، رگولاتور، شمارنده، سوئیچ IC ، ترانزیستور، مقاومت ، دیود و قاب می باشند.- یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که پمپ ساخته شده نسبت به پمپ های مشابه خارجی داری مزایای زیر می باشد: 1-در صورت تولید انبوه، هزینه ساخت آن در مقایسه با هزینه خرید مشابه خارجی به حدود یک چهارم تقلیل می یابد. 2- کلیه قطعات آن برخلاف سایر پمپ های مشابه خارجی که درون یک محفظه بسته و غیر قابل دسترسی قرار دارند، امکان باز وبسته شدن و تعویض دارد. 3- وجود سیستم هوشمند جهت تنظیم برنامه زمان بندی نمونه برداری 4- وجود دو کانال هم زمان جهت نمونه برداری برای دبی های متوسط و پایین 5- مکش آن بر خلاف پمپ های مشابه خارجی که دارای مکش پلکانی هستند، یکنواخت می باشد. شایان ذکر است با انجام فرایند کالیبراسیون، میزان ضریب تعیین نیز 0.998 (R2=0.998) بدستآمده است.

کلیدواژه های طراحی و ساخت پمپ نمونه برداری فردی دو کاناله هوشمند:

آلودگی هوا ، طراحی ، پمپ نمونه برداری فردی ، دو کاناله هوشمند

نویسندگان مقاله طراحی و ساخت پمپ نمونه برداری فردی دو کاناله هوشمند

مقاله فارسی "طراحی و ساخت پمپ نمونه برداری فردی دو کاناله هوشمند" توسط رجبعل حکم آبادی؛ حمید توکلی قوچانی؛ مرتضی اسماعیل زاده کواکی نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آلودگی هوا، طراحی، پمپ نمونه برداری فردی، دو کاناله هوشمند هستند. این مقاله در تاریخ 30 اردیبهشت 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 558 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف کاربردی: امروزه در دنیای صنعتی چندین هزار ترکیب شیمیایی به اشکال گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند کهروز به روز نیز بر تنوع آن ها افزوده می شود، انتشار این مواد در محیط کار سلامت شاغلین را به شدت تهدید می کند، از اینرو مسئله آلودگی هوا از دیدگاه بهداشت حرفه ای اهمیت بسزایی دارد. امروزه پمپ های نمونه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی آلودگی هوا طبقه بندی شده است.